Alegerile locale din 2016 au loc pe 5 iunie, iar cetatenii judetului Satu Mare isi vor vota, pe langa primari si consilieri locali, si consiliul judetean.
Candidati Consiliul Judetean Satu Mare. Consulta lista candidatilor AICI.
Vezi aici lista candidatilor la primarii si consilii locale din localitatile judetului Satu Mare.
Atributiile CJ
Consiliul judetean va coordona activitatea consiliilor locale si a primarilor, avand atributii in categorii precum: dezvoltarea economico-sociala a judetului, gestionarea serviciilor publice din subordine, gestionarea patrimoniului judetului sau cooperarea interinstitutionala.
Vezi si: ALEGERI LOCALE 2016. Candidati primaria Satu Mare
Presedintele consiliului judetean reprezinta judetul in relatiile cu celelalte autoritati publice si raspunde in fata alegatorilor de buna functionare a administratiei publice judetene.
Totodata, presedintele va asigura respectarea prevederilor Constitutiei, punerea in aplicare a legilor, a decretelor Presedintelui Romaniei, a hotararilor si ordonantelor Guvernului, a hotararilor consiliului judetean, precum si a altor acte normative.
Presedintii de Consilii Judetene vor fi alesi prin vot indirect, din randul consilierilor judeteni. Pentru alegerea acestora este nevoie de majoritatea din Consiliul Judetean, in timp ce pentru revocarea acestora este nevoie de doua treimi din consiliul judetean.
Alegeri locale 2016. Desfasurarea votului.
Alegerile locale din acest an loc pe data de 5 iunie. In perioada 11-26 aprilie 2016, partidele, aliantele politice si candidatii independenti si-au putut depune candidaturile, iar la 3 mai s-a adus la cunostinta birourilor electorale de circumscriptie candidaturile ramase definitive, in urma contestatiilor.
In ceea ce priveste campania electorala, aceasta a inceput la 6 mai si se va incheia in ziua de sambata care precede data alegerilor, adica la 4 iunie, la ora 7.00. De asemenea, votul va incepe la 5 iunie, la ora 7.00, si se va incheia la ora 21.00.
Pana cel tarziu cu trei zile inainte de alegeri (2 iunie 2016), primarii trebuie sa tipareasca, in doua exemplare, listele electorale permanente si copiile de pe listele electorale complementare.
Ce trebuie sa faci la vot la Alegeri Locale 2016!
Inainte sa intri in cabina, trebuie sa pe asiguri ca pe spatele buletinului de vot este aplicata stampila de control a sectiei de votare. In caz contrar, votul tau va fi declarat nul. In cabina de vot trebuie sa intri singur! Stampila de vot trebuie aplicata in interiorul chenarului candidatului sau listei pe care o preferi, altfel votul este nul.
Buletinul de vot trebuie indoit cu pagina netiparita in afara, astfel incat numele candidatilor sa nu fie vizibile, dupa care el trebuie introdus in urnele special amenajate. Dupa ce restitui stampila, vei primi inapoi actul de identitate.
Acest site foloseste cookies.
Read More