Connect with us
Alegeri locale 2020. Ce alianțe electorale au format partidele

Alegeri Locale 2020

Alegeri locale 2020. Ce alianțe electorale au format partidele

Criza sanitară a provocat pagube semnificative de la izbucnirea ei și continuă să aibă un efect negativ asupra omenirii. Deși autoritățile au adoptat mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul virus, situația este în continuare dificilă, mai ales după etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au revenit la obiceiurile vechi și viața capătă din nou un curs normal. În acest context, s-a decis că se vor desfășura și alegerile locale de la 27 septembrie. Astfel, partidele au format mai multe alianțe electorale, care le vor aduce beneficii în cadrul alegerilor.

Alegeri locale 2020. Ce alianțe electorale au format partidele

Alegerile locale se vor desfășura la data de 27 septembrie, în condiții speciale, pentru a fi evitat orice risc. Partidele au încheiat mai multe alianțe, alegând diferite formule, în funcție de județ. De precizat că un partid nu poate face parte, la același nivel, decât dintr-o alianță electorală. PSD este partidul care face parte din cele mai multe alianțe.

Astfel, potrivit listei semnelor electorale admise de Biroul Electoral Central (BEC), la 8 august 2020, PSD a încheiat alianțe cu ALDE, UDMR, Partidul PRO România, Partidul Puterii Umaniste (social – liberal), PNŢCD, Partidul Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER), precum şi cu Partidul Republican. Există, însă, și o înţelegere electorală tripartită, Alianţa PSD – Pro România – ALDE, care acoperă peste 60 de localități din România.

PNL, însă, a încheiat alianțe cu USR, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) şi, în anumite cazuri, Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi formaţiuni politice zonale. La București s-au putut forma doar două alianțe de mare putere. Prima este formată din trei partide de dreapta, respectiv PNL, USR și PLUS, care va susține unui candidat unic la Primăria Capitalei și a candidaților comuni la primăriile de sector.

Cea de-a doua alianţă este „PRO Bucureşti 2020” și s-a format la 26 iulie 2020. Este alcătuită din Partidul București, condus de Robert Negoiță și din Pro-România, condus de Victor Ponta.

Alegerile locale vor avea loc la 27 septembrie. Deși au existat zvonuri că acestea ar putea fi amânate, premierul a declarat că nu se pune problema de un astfel de scenariu, mai ales că se vor respecta toate măsurile de igienă necesare, pentru a fi evitat riscul de îmbolnăvire.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top