Connect with us
Alegeri locale 2020. Ce se întâmplă cu cei care ajung la vot și au temperatură mare

Alegeri Locale 2020

Alegeri locale 2020. Ce se întâmplă cu cei care ajung la vot și au temperatură mare

Alegeri locale 2020. Cei care ajung la secția de votare, și se constată că au temperatură mare, ori alte simptome ale noului virus vor avea acces prioritizat în secțiile de votare. În primul rând, alegătorul va purta mască, ca să-i acopere nasul şi gura, şi va fi menţinut la distanţă de celelalte persoane în exteriorul sediului secţiei de votare.

Alegeri locale 2020. Măsuri pentru cei cu simptome de coronavirus

Alegeri locale 2020. În cadrul unei conferințe de presă organizată vineri, 25 septembrie, reprezentanții Ministerului Afacerii Interne au precizat ce se va întâmpla cu românii care se prezintă la vot și prezintă stări febrile, ori alte simptome specifice noului virus.

În cazul în care un alegător prezintă simptome respiratorii evidente (de exemplu tuse, rinoree, dificultăţi în respiraţie) sau este febril (este depistat cu temperatura de peste 37,3 grade C), personalul tehnic al birourilor electorale ale secţiilor de votare va organiza accesul prioritizat al acestuia în localul de vot.

În primul rând, alegătorul trebuie să poarte masca de protecție, care să-i acopere nasul și gura. El va trebui să fie ținut la  distanță de celelalte persoane. De asemenea, se va identifica rapid numărul secţiei de votare la care alegătorul este arondat şi va fi anunţat preşedintele biroului electoral al secţiei de votare de existenţa cazului unui alegător ce necesită acces prioritizat.

Va vota în cabina de vot care este cea mai aproape de intrarea în secția de votare. Imediat după ce votează, va fi condus în afara sediului secției de votare. În urma lui, cabina în care a intrat și a votat, va fi dezinfectată cu dezinfectant pe baza de alcool.

Alegătorului i se va recomanda purtarea măştii de protecţie până la domiciliu, evitarea transportului în comun, contactarea medicului de familie sau a serviciului 112, după caz;

În cazul în care starea medicală a alegătorului este deteriorată, se va contacta serviciul 112, iar acesta va fi izolat într-o sală separată, evitând contactul cu alţi alegători sau cu alte persoane, şi va fi supravegheat până când va fi preluat de personalul medical.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top