Alegeri locale repetate în trei localități din țară. Când vor avea loc

04.10.2020
Alegeri locale repetate în trei localități din țară. Când vor avea loc

Alegeri locale repetate în trei localități din țară. Aceasta este decizia Biroului Electoral Central ca în trei localități din România să aibă loc din nou alegeri, după ce candidații din 27 septembrie au ieșit în situația de balotaj.

Alegeri locale repetate

În trei localități din țară vor fi organizate din nou alegeri locale după ce candidații din 27 septembrie au ieșit în situația de balotaj. Este vorba despre localități din județele Timiș, Teleorman și Bistrița-Năsăud. Decizia reorganizării alegerilor locale aparține Biroului Electoral Central. Noul scrutin electoral va avea loc pe data de 11 octombrie.

Conform Biroului Electoral Central, un nou tur de alegeri locale se vor organiza în comuna Rebra din judeţul Bistriţa-Năsăud, comuna Orţişoara din judeţul Timiş şi comuna Balaci din judeţul Teleorman. Aici au avut loc situații de balotaj.

BEC precizează că toți candidații aflați în situație de balotaj vor fi înscriși pe buletinele de vot la alegerile din 11 octombrie, în ordinea alfabetică a numelor lor.

Alegeri locale repetate și la Moldova Nouă

Pe 11 octombrie 2020 vor fi organizate noi alegeri locale și în Moldova Nouă, din județul Caraș-Severin. Alegerile locale din 27 septembrie au fost anulate, după ce BEC a constatat nulitatea candidaturii lui Adrian Torma, din partea alianţei electorale PSD – Pro România.

Candidații pentru Primăria din Moldova Nouă vor fi înscrişi pe buletinele de vot în ordinea utilizată și la alegerile din data de 27 septembrie.

Candidatura din partea PSD a lui Adrian Constantin Torma, care a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne, este nulă. Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă i-a admis candidatura din partea PSD-Pro România.

Mai mult decât atât, Tribunalul Caraș Severin i-a respins candidatura lui Toma deoarece el nu avea semnătura liderilor locali din cele două partide, așa cum prevede legea.

„Biroul Electoral Central constată că domnul Torma Adrian Constantin a candidat pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă cu toate că, prin hotărâre judecătorească definitivă, pronunţată în temeiul art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi care beneficiază de autoritate de lucru judecat, candidatura sa fusese în mod definitiv respinsă pentru neîndeplinirea în mod cumulativ a condiţiilor legale (…)”, se arată în decizia de anulare a scrutinului, emisă de BEC.