Connect with us
Anunțul oficial al președintelui. Alegerile locale nu vor mai fi amânate

Alegeri Locale 2020

Anunțul oficial al președintelui. Alegerile locale nu vor mai fi amânate

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de pandemie și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această relaxare de care au profitat din plin românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, al căror număr a atins recorduri semnificative în ultimele zile. În acest context, președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de ultima oră, în cadrul cărora a abordat și tema alegerilor locale.

Anunțul oficial al președintelui. Alegerile locale nu vor mai fi amânate

Președintele susține o conferință de presă, la Palatul Cotroceni. Președintele a anunțat că joi va avea o întâlnire cu ministrul de Interne și șeful DSU, pentru că situația epidemiei este extrem de gravă și trebuie ținută sub control, având în vedere cifrele din ultimele zile, care depășesc o mie de infectări noi zilnic.

În privința alegerilor locale, Iohannis a spus că se va lua o decizie până la mijlocul lunii august. El susține că alegerile sunt necesare și că desfășurarea acestora nu ar trebui să prezinte prea multe riscuri, atâta timp cât se respectă măsurile de prevenire optime. Președintele este de părere că situația este similară ca mersul la cumpărături, la care oamenii recurg destul de des, deci ar fi capabili să treacă cu bine și peste alegeri.

În plus, el crede că acum este momentul oportun pentru desfășurarea alegerilor locale. În caz contrar, amânarea până în sezonul rece ar putea fi riscantă. Lucrurile se complică, având în vedere că peste pandemia de coronavirus se va suprapune și gripa. Singura problemă va fi desfășurarea campaniei electorale, care nu va fi una normală, ca până acum.

„Avem două chestiuni: e nevoie de alegeri, pe de altă parte suntem în mijlocul unei pandemii. Ce obținem dacă amânăm acum alegerile? Poate intrăm în octombrie, decembrie, ianuarie, când se pot suprapune peste pandemie și o iarnă grea, și gripa. Cred că trebuie să evaluăm situația. Personal sunt convins că, dacă pandemia nu se agravează și se iau măsuri foarte stricte, se pot organiza alegerile. Actul de votare se poate organiza în condiții bune.”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. ??????

    2020-07-29T23:01:52+03:00 at 23:01

    @ Cum ați comenta și despre faptul că guvernul lui Ludovic Orban pare că își coordonează anunțurile despre extinderea portului măștilor de protecție cu anunțurile lui Băsescu despre o probabilă candidatură la alegerile locale, ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top