Connect with us
Asumarea răspunderii pe desființarea SIIJ și pentru alegeri în două tururi, în ianuarie 2020

Alegeri Locale 2020

Asumarea răspunderii pe desființarea SIIJ și pentru alegeri în două tururi, în ianuarie 2020

Guvernul Orban își va asuma, la începutul anului viitor, răspunderea pentru desființarea SIIJ și pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, relatează surse guvernamentale pentru MEDIAFAX. Potrivit surselor, Guvernul așteapă un aviz din partea CSM pentru desființarea secției.

Guvernul condus de Ludovic Orban își va asuma răspunderea pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și pentru alegerea primarilor în două tururi, posibil în ianuarie 2020, relatează surse guvernamentale, pentru MEDIAFAX.

Potrivit acelorași surse, Guvernul așteaptă un aviz din partea CSM pentru a demara procedura de asumare a răspunderii în privința desființării SIIJ.

Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi făcute consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, după ce vor avea loc alegerile în cadrul CSM.

Guvernul Orban își va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu și pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraților.

Ministrul Justiției va merge la CEDO pentru a prezenta situația justiției din România.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

1 Comment

1 Comment

  1. John

    2019-12-05T09:15:53+02:00 at 9:15

    Asumarea răspunderii este tactica lașilor de ocolire a parlamentarilor! De fapt toți cei care ajung la putere prin urlete și insulte, nu prin votul popular vor incerca să sugă de la bugetul național cât mai mult și cât mai repede!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top