Cine face Exit Poll la Alegeri Locale 2020, Antena 3, Digi24, Pro TV, TVR. Ora rezultatelor

27.09.2020
Cine face Exit Poll la Alegeri Locale 2020, Antena 3, Digi24, Pro TV, TVR. Ora rezultatelor

Alegeri Locale 2020 rezultatele de tip exit poll sunt realizate pe 27 septembrie de 3 institute de sondare acreditate de Biroul Electoral Central (BEC). Primele rezultate de tip Exit Poll vor fi prezentate la ora 21:00, imediat după închiderea urnelor. Sondajele vor fi realizare de Curs, Avangarde și BCS – Biroul de Cercertări Sociale.

Rezultate Exit Poll, în ce județe se vor face sondaje

Alegerile Locale din 2020 se desfășoară în toate localitățile din România, indiferent de statutul pe care îl au, sat, comună, oraș, municipiu. Astăzi se vor alege primarii localităților în care aveți reședinta și de asemenea membri Consiliului Județean al județului în care locuiți. Legal cele trei institute de sondaje au voie să prezinte primele date referitoare la rezultatele în urma sondajelor de opinie realizate la ora 21:00, ora închiderii urnelor.

Atenție! Sunt multe site-uri, pagini de pe rețele de socializare sau orice alte mijloace de comunicare care vor prezenta rezultatele în timpul zilei. Acestea NU sunt date oficiale și nu reprezintă date oferite de cele 3 institute de sondare care realizează exit poll.

Exit Poll CURS va efectua sondaje în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva, Alba Iulia, Arad.

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Exit Poll Avangarde va activa în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare.

Fundaţia “Biroul de Cercetări Sociale” – BCS Exit Poll a primit acreditare pentru municipiile Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Sărat şi în oraşul Eforie.

Cum afli care sunt rezultatele Exit Poll din orașul / județul tău?

HUFF.ro monitorizează atent toate secțiile de votare și toate evenimentele de la Alegerile Locale 2020. Site-ul nostru va prezenta rezultatele pentru toate județele României și la ora 21:00 va publica o hartă în urma sondajelor Exit Poll în care vom prezenta rezultatele alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

Exit Poll Alegeri Locale 2020, rezultate sondaje de opinie
Exit Poll Alegeri Locale 2020, rezultate sondaje de opinie, pentru fiecare judet. De asemenea Exit Poll Bucuresti pentru toate sectoarele si Primaria Capitalei

Site-ul nostru a lansat de la ora 00:00 îndemnul „VOTEZĂ”. Care este un mesaj clar și simplu prin care invităm toți românii să iasă la vot și să aleagă cine sunt cei care vor reprezenta localitatea în care vă aflați pentru următorii 4 ani.

Fiecare cititor al nostru va afla pe tot parcursul zilei informații din toate județele României.

Alegeri locale în județul tău, știri si Exit Poll

Selecteaza județul în care locuiești și află care sunt cele mai importante știri despre alegerile locale, rezultatele de tip exit poll, comunicarile BEC și rezultatele oficiale.

ALBA – ARAD – ARGES – BACAU – BIHOR – BISTRITA-NASAUD – BOTOSANI – BRAILA – BRASOV – BUZAU –CALARASI – CARAS-SEVERIN – CLUJ – CONSTANTA – COVASNA – DAMBOVITA – DOLJ – GALATI – GIURGIU – GORJ – HARGHITA – HUNEDOARA – IALOMITA – IASI – ILFOV – MARAMURES – MEHEDINTI – MURES – NEAMT – OLT – PRAHOVA – SALAJ – SATU MARE – SIBIU – SUCEAVA – TELEORMAN – TIMIS – TULCEA – VASLUI
– VALCEA – VRANCEA

Cum se realizeză sondajele?

Fiecare institut de sondare, Curs, Avangarde sau BCS vor realiza pe baza unor calcule matematice rezultatele de la alegerile locale 2020, pe baza unui interviu. Acestea se pot desfășura fie la ieșirea din secția de votare, fie prin telefon sau online. Votanții vor fi întrebați cu cine au votat la funcțiile de primar, consiliu județean și vor putea răspunde fie prin numele partidului, fie cu numele candidatului.

Rata de eroare a sondajelor de acest tip este între 3-5%, iar Curs, Avangarde și BCS vor prezenta numărul exact de persoane intervievate și marja de eroare pe care și-o asumă în momentul prezentării cifrelor.

Digi24, Antena 3, Pro TV și TVR vor prezenta sondajele exit poll la ora 21:00. De asemenea și restul televiunilor de știri sau generaliste vor prezenta rezultatele alegerilor furnizate de cele 3 institute de sondare la ora 21:00 în ediții speciale.

HUFF.ro va prezenta toate cele 3 rezultate exit poll realizate de Curs, Avangarde, BCS la Alegerile Locale 2020 la ora 21:00 sub formă de live text și live video pe pagina de Facebook Știri24 și HUFF.ro.

De asemenea site-ul nostru va relata pe tot parcursul zilei rezultatele oficiale oferite de BEC, referitoare la prezența la vot. După ora 21:00 va începe numărătoarea oficială a voturilor realizată de Birourile Electorale Județene, care vor fi centralizate de Biroul Electoral Central. Și aceste rezultate vor fi publicate imediat ce sunt comunicate de autorități. Rezultatele oficiale legate de prezentața la vot până la ora 21:00 și rezultatele oficiale ale alegerilor locale vor fi publicate pe site-ul BEC.

Precizările MAI

Ministerul Afacerilor Interne a precizat într-o conferință de presă că peste 40.000 de politiști, jandarmi și alte forțe de ordine au fost mobilizate pentru a se asigura că votul se desfășoară în condiții normale.