Criza sanitară reprezintă cu adevărat o provocare pentru oameni. Astfel, mai multe domenii au avut de suferit schimbări majore. Cu toate acestea, autoritățile au decis că este timpul să revenim treptat la viața de dinainte de pandemie, drept pentru care noul an școlar a început, pentru majoritatea, în regim fizic. La fel se va întâmpla și cu alegerile locale. Acestea se vor desfășura la data de 27 septembrie, după ce au fost amânate, fiind programate, inițial, în vară. Cât despre urna mobilă, află cine o poate solicita și ce condiții trebuie să îndeplinească.
Alegerile locale se vor desfășura la data de 27 septembrie, în regim de pandemie. Pentru a fi evitată o tragedie, autoritățile au impus mai multe reguli de prevenire a îmbolnăvirii și se vor asigura că scrutinul se va desfășura în condiții de siguranță.
Ludovic Orban a vorbit despre faptul că oamenii trebuie să respecte obligatoriu regulile de speciale. Astfel, nimeni nu va putea vota în lipsa măștii de protecție, toate persoanele vor respecta distanțarea socială și se vor dezinfecta la intrarea și ieșirea din secția de vot, pentru a preveni infectarea obiectelor comune.
De altfel, premierul a vorbi și despre urna mobilă, care anual este solicitată de diferite persoane. Declarațiile lui Orban au fost făcute în contextul actual și a precizat că cei care pot solicita urna mobilă sunt toți cei care au simptome specifice noului virus și nu au apucat să fie văzuți de un medic, precum și cetățenii identificați deja pozitiv, aflați sub tratament sau cei aflați în carantină.
”Recomandarea noastră a fost către toți cei care au simptome asociate și nu apucă să fie diagnosticați, să consulte medicul de familie și să ceară deplasarea urnei mobile, pentru că vom deplasa urna mobilă pentru a asigura exercitarea dreptului de vot și pentru cetățenii care sunt bolnavi și sunt tratați în spital, și pentru cetățenii care sunt tratați prin izolare la domiciliu. De asemenea, și pentru persoanele care au fost persoane de contact pentru persoane diagnosticate cu Covid, care sunt în carantină la domiciliu.” a spus premierul Ludovic Orban.
În afară de cei cu legături către virusul momentului, mai există și alți oameni care pot beneficia de urna mobilă. Aceștia sunt alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, cei care sunt internaţi într-o unitate sanitară, cămin, deţinuţii cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale, dar şi alegătorii care, la data scrutinului, se află în ţară şi, din cauza specificului activităţii pe care o desfăşoară, nu se pot prezenta la urne pot vota cu urna mobilă la alegerile locale de anul acesta.
Acest site foloseste cookies.
Read More