Connect with us
Cum poți obține viză de flotant. Poliția va face verificări

Alegeri Locale 2020

Cum poți obține viză de flotant. Poliția va face verificări

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunțat cum poți obține acum viză de flotant, conform noilor reguli ce vizează buna desfășurare a alegerilor locale de la data de 27 septembrie. Astfel, în cazul în care la adresa de domiciliu locuiesc alte două persoane în afară de solicitant, poliția va face verificări pentru a se asigura că totul este în regulă.

Cum poți obține viză de flotant. Poliția va face verificări

În urma unor modificări, cel care va solicita o viză de flotant va trebui să treacă printr-un proces mai strict înainte de a o obține. Noile reguli au fost impuse cu scopul de a determina o funcționare corectă a alegerilor locale. Mulți dintre cei care solicită un domiciliu temporar pot fi cetățeni cu drept de vot, care recurg la acest demers, o pot face în scopuri politice.

Astfel, poliția va efectua verificări în cazul în care, legat de același domiciliu ca al solicitantului, vor exista mai mult de două cereri în afară de aceasta, ceea ce sugerează că mai locuiesc acolo alte persoane.

Monica Dajbog a menţionat că poliția va analiza și cazurile în care cererile s-au depus, succesiv, la intervale relativ scurte de timp, pentru aceeaşi adresă, ceea ce înseamnă că numărul de cereri depășește media zilnică, săptămânală sau lunară.

În plus, pentru a obține viză de flotant, trebuie să demonstrezi că locuiești la adresa secundară de cel puțin 15 zile. În acest sens, va trebui să depui o declarație pe propria răspundere. Pentru a afla care sunt actele necesare pentru cererea de viză de flotant, citește aici.

„Direcţia de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a introdus noi măsuri de verificare suplimentară pentru adresele unde se constată un număr mai mare de cereri pentru stabilirea reşedinţei. Acestea au fost transmise şi către Serviciile de Evidenţă a Persoanelor din teritoriu pentru a fi aplicate. Astfel, în toate situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor.”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Alegerile locale vor avea loc la 27 septembrie, în ciuda crizei sanitare cu care ne confruntăm. Autoritățile asigură că se vor adopta și respecta toate măsurile necesare prevenirii îmbolnăvirii.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top