Connect with us
Reguli speciale pentru alegerile locale. Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Alegeri Locale 2020

Reguli speciale pentru alegerile locale. Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Din cauza crizei sanitare cu care ne confruntăm, mai multe domenii au suferit schimbări, precum cultura, educația sau economia. De altfel, și în plan politic au existat probleme, având în vedere că alegerile locale 2020, care ar fi trebui să se desfășoare în vară, au fost amânate. Cu toate acestea, oamenii au revenit treptat la activitățile normale. La fel se întâmplă și în cazul alegerilor locale, care vor avea loc la data de 27 septembrie. Pentru a fi evitate complicațiile și o eventuală tragedie, vor fi luate măsuri preventive stricte, pe care atât alegătorii, cât și personalul implicat în alegeri vor trebui să le respecte.

Reguli speciale pentru alegerile locale. Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 se vor desfășura în condiții extraordinare din cauza crizei sanitare cu care ne confruntăm. Ministrul Nelu Tătaru a vorbit despre modul în care se vor desfășura aceste alegeri, explicând că vor exista mai multe reguli care vor trebui respectate în secțiile de vot pentru a evita orice risc de îmbolnăvire.

Atât alegătorii, cât și membrii comisiei de votare sau alte persoane implicate în acest proces vor fi nevoiți să respecte cu strictețe toate regulile pentru a nu risca o răspândire a bolii în rândul populației.

Nelu Tătaru a declarat că va fi organizat un ghid care va trebui să ajungă la cunoștința tuturor, în care să apară toate regulile ce trebuie respectate pe 27 septembrie. Pe lângă distanțare socială, reguli de igienă și masca de protecție, vor fi obligatorii și mănușile, pentru că vor fi atinse obiecte comune, ceea ce este riscant. De altfel, ministrul Sănătății a anuțat că toate acestea vor fi puse la dispoziție de stat, iar Ministerul Sănătății pregătește o hotărâre de Guvern în care să facă acel necesar pentru fiecare secţie de votare pentru aceste elemente.

„Noi pregătim, în acest moment, un ghid la tot ceea ce înseamnă secţii de votare, alegători, la tot ce înseamnă comisia de votare. Sunt în lucru. Rămân de bază aceleaşi reguli: distanţarea, igiena, dezinfectantul, acea mască, iar în secţiile de vot vor fi şi mănuşile.”, a declarat Tătaru.

Termenul pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale din 27 septembrie se încheie marţi. Potrivit calendarului transmis de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), rămânerea definitivă a candidaturilor va fi pe 24 august, iar campania electorală începe pe 28 august.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top