Rezultate alegeri locale 2016 Maramures. Primaria Baia Mare si CJ

05.06.2016
Rezultate alegeri locale 2016 Maramures. Primaria Baia Mare si CJ

Rezultate alegeri locale 2016 Maramures. Cetatenii cu drept de vot ai judetului Maramures au fost chemati la urne pentru a-si alege primarul, consilierii locali si reprezentatii de consiliu judetean.

Catalin Cherches a castigat primaria Baia Mare, cu 70% din voturi, in ciuda faptului ca, in acest moment se afla in arest!

UPDATE 00:40 Rezultatele alegerilor, anuntate de BEC pentru judetul Maramures. VEZI AICI TOATE PROCENTELE

Consulta aici lista cu candidati Primaria Baia Mare!

Consulta aici lista cu candidati CJ Maramures si primariile din localitatile acestui judet!

Vezi aici LIVE TEXT de la alegerile locale din 2016. Cele mai importante stiri despre scrutinul din iunie! 

Rezultate alegeri locale 2016 Maramures si Baia Mare

Biroul Electoral Central (BEC) si Birourile electorale judetene (BEJ) ofera publicitatii informatii despre prezenta la vot la orele 10.30, 13.30, 16.0, 19.30 si 21.00. Orele de referinta sunt 10:00, 13:00, 16:00, 19:00 si 21:00.

Alegerile locale din 2016 au avut loc pe 5 iunie 2016, iar sectiile de votare au fost deschise la ora 7.00, urmand sa se inchida la ora 21.00. Cetatenii care au implinit 18 ani, inclusiv in ziua alegerilor, pot sa-si exercite dreptul de vot, pe baza actului de identitate.

Incepand cu acest an, Autoritatea Electorala Permanenta implementeaza Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal. Sistemul a fost dezvoltat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si va asigura prelucrarea datelor de identificare ale votantilor si compararea acestora cu datele deja inregistrate.

Programul va facilita si eficientiza votul, va semnala daca un alegator a votat deja, va semnala daca un alegator nu are drept de vot si va agrega datele statistice privind prezenta la urne.

MAI avertizeaza ca urmatoarele fapte se considera infractiuni electorale.

Oferirea sau darea de bani, bunuri sau de alte foloase (exceptie fac bunurile cu valoare simbolica, inscriptionate cu insemnele unei formatiuni politice) in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat – se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani si cu interzicerea exercitarii unor drepturi.

Impiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercitiu al dreptului de a alege sau de a fi ales – se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani

Utilizarea unei carti de alegator sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals – se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Fapta persoanei care voteaza prin introducerea in urna a mai multor buletine de vot decat are dreptul un alegator – se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Alegerile locale din 2016 se desfasoara intr-un singur tur.