REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. PSD promite cate un post de vicepresedinte pentru ALDE la CJ din tara

06.06.2016
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. PSD promite cate un post de vicepresedinte pentru ALDE la CJ din tara

Dupa ce s-au bucurat de victorie de la alegeri, cei de la PSD au stabilit deja majoritatile in consiliile sectoarelor: vor conduce Bucurestiul cu sprijinul UNPR si ALDE, formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu.

UPDATE, ORA 17:09 Liviu Dragnea promite cate un post de vicepresedinte al CJ pentru ALDE

Liviu Dragnea a sustinut intr-o conferinta de presa ca PSD nu sta cu mana intinsa in aceste momente. De asemenea, liderul socialistilor sustine ca victoria pe care partidul a obtinut-o la alegeri nu se datoreaza absenteismului la vot: „Daca discutam de prezenta la vot, luand in calcul si fantomele, prezenta a fost mica.

Daca discutam despre prezenta la mod in mod real, prezenta a fost mai mare. In opinia mea, din numarul de romani prezenti la vot din totalul celor care locuiesc in Romania, prezenta a fost mai mare. Mergem undeva spre 45%. In Bucuresti, trebuie sa spunem ca a fost un vot impotriva partidelor politice, cu o singura exceptie”.

Dragnea a mai spus ca PSD are deja stabilita majoritatea in Bucuresti si ca se poate baza pe ALDE (formatiunea liberala a lui Tariceanu desprinsa din PNL) si UNPR, formatiune desprinsa in urma cu cativa ani din PSD, odata cu plecarea lui Gabriel Oprea. VEZI AICI LISTA CU CELE MAI IMPORTANTE REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 – Se organizeaza TURUL II in SAG judetul Timis

Rezultate alegeri locale 2016. Catalin Chereches a castigat Primaria Baia Mare din inchisoare

Liderul socialistilor nu a precizat daca majoritatea va fi facuta in toate sectoarele. Acesta a vorbit doar despre sectoarele 2, 3, 5 si 6. Despre sectoarele 1 si 4 nu se stie deocamdata nimic, chiar daca la 1 a castigat pesedistul Dan Tudorache si la sectorul 4 Daniel Baluta.

Gabriela Firea a fost aleasa primar al Bucurestiului cu un procent de 42,7%, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).

Firea trebuie sa se ocupe de o serie de probleme care ii afecteaza pe bucuresteni: eradicarea saraciei din cartiere importante, decongestionarea traficului, rezolvarea bubei de la RADET, reabilitarea termica a blocurilor si construirea metroului din Drumul Taberei.

PSD a fost felicitat pentru victorie de oligarhul moldovean Plahotniuc, care intr-o postare pe Facebook a scris mandru ca „social-democratia a invins in Romania”.