Rezultate alegeri locale 2016 SATU MARE. Primarie si CJ

05.06.2016
Rezultate alegeri locale 2016 SATU MARE.  Primarie si CJ

Rezultate alegeri locale 2016 Satu Mare. Cetatenii cu drept de vot ai judetului Satu Mare au fost chemati la urne pentru a-si alege primarul, consilierii locali si reprezentatii de consiliul judetean.

UPDATE 00:58 Biroul Electoral Central a publicat rezultatele alegerilor din judetul Satu Mare. VEZI AICI CINE A CASTIGAT IN TOATE LOCALITATILE

Consulta aici lista cu candidatii Primaria Satu Mare

Consulta aici lista cu candidati CJ Satu Mare si primariile din localitatile acestui judet

Vezi aici LIVE TEXT de la alegerile locale din 2016. Cele mai importante stiri despre scrutinul din iunie!

Rezultate alegeri locale 2016 Satu Mare

Biroul Electoral Central (BEC) si Birourile electorale judetene (BEJ) ofera publicitatii informatii despre prezenta la vot la orele 10.30, 13.30, 16.0, 19.30 si 21.00. Orele de referinta sunt 10:00, 13:00, 16:00, 19:00 si 21:00.

Alegerile locale din 2016 au avut loc pe 5 iunie 2016, iar sectiile de votare au fost deschise la ora 7.00, urmand sa se inchida la ora 21.00. Cetatenii care au implinit 18 ani, inclusiv in ziua alegerilor, pot sa-si exercite dreptul de vot, pe baza actului de identitate.

Incepand cu acest an, Autoritatea Electorala Permanenta implementeaza Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal. Sistemul a fost dezvoltat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si va asigura prelucrarea datelor de identificare ale votantilor si compararea acestora cu datele deja inregistrate.

Programul va facilita si eficientiza votul, va semnala daca un alegator a votat deja, va semnala daca un alegator nu are drept de vot si va agrega datele statistice privind prezenta la urne.

MAI avertizeaza alegatorii ca urmatoarele fapte se considera infractiuni electorale si se pedepsesc cu inchisoare intre 6 luni si 3 ani:

Impiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercitiu al dreptului de a alege sau de a fi ales.

Oferirea sau darea de bani, bunuri sau de alte foloase (exceptie fac bunurile cu valoare simbolica, inscriptionate cu insemnele unei formatiuni politice) in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat.

Utilizarea unei carti de alegator sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals.

Ti-a placut acest articol?