Connect with us
S-au anulat alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie

Alegeri Locale 2020

S-au anulat alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie

Într-un oraș din România, alegerile au fost anulate, iar cetățenii sunt chemați din nou la urne, pe 11 octombrie, pentru a-și alege edilul șef și membri ai Consiliilor Local și Județean. Anunțul a fost făcut Biroul Electoral Central.

Motivul pentru care alegerile au fost anulate, fiind reprogramate pentru 11 octombrie este că primarul ales a avut o candidatură nulă, astfel că nu are voie să fie ales. Candidatul a fost votat de 48,42%.

Cine votează din nou pe 11 octombrie. S-au anulat alegerile

În orașul Moldova Nouă din județul Caraș Severin vor avea loc din nou alegeri, duminica viitoare. Asta pentru că Biroul Electoral Central a decis că Adrian Constantin Torma a avut o candidatură nulă. Torma era candidatul PSD-Pro România pentru Moldova Nouă, însă el nu a depus candidatura împreună cu semnătura liderilor locali ai celor două partide, așa cum impune legea. Așadar, este interzis ca el să fie ales primar. Adrian Constantin Torma votat de 48,42% dintre alegătorii din Moldova Nouă.

Alegeri locale cu repetiție pe 11 octombrie

PNL Caraş Severin şi PNL Moldova Nouă au făcut o sesizare la BEC prin care reclamau fraudarea procesului electoral. Cele două partide anunțau că s-au produs ilegalități în 11 secţii de votare din localitate, dar tot ele au remarcat și faptul că social-democratul Adrian Constantin Torma a participat ilegal în cursa electorală. Candidatura lui Torma, candidatul social-liberal, fusese respinsă prin decizie judecătorească.

Biroul Electoral Central constată că domnul Torma Adrian Constantin a candidat pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă cu toate că, prin hotărâre judecătorească definitivă, pronunţată în temeiul art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi care beneficiază de autoritate de lucru judecat, candidatura sa fusese în mod definitiv respinsă pentru neîndeplinirea în mod cumulativ a condiţiilor legale (…) O atare participare a Alianţei Electorale PSD-Pro România în competiţia electorală a fost posibilă ca urmare a faptului că acest competitor electoral a insistat şi a obţinut admiterea candidaturii domnului Torma Adrian Constantin pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă la alegerile locale din anul 2020 după pronunţarea hotărârii judecătoreşti definitive şi cu ignorarea efectelor acesteia, cu încălcarea vădită a prevederilor art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi fără îndeplinirea condiţiilor legale pentru a putea candida până la data de 18.08.2020, când s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor”, a anunțat BEC joi.

Autoritatea Electorala Permanentă anunță că Adrian Constantin Torma a fost votat de 48,42% dintre alegători, iar contracandidatul său, liberalul Ion Chisăliţă a fost votat de 46,23% dintre cei care au pus ștampila de vot.

Duminica viitoare, pe 11 octombrie 2020, locuitorii din Moldova Nouă sunt așteptați din nou la urne pentru a-și alege primarul, fiind primul oraș din România unde se anulează alegerile locale din 2020.

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top