Scandal și acuzații de fraudă la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1

29.09.2020
Scandal și acuzații de fraudă la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1

Scandal și acuzații grave de fraudă din cauza voturilor pentru Primăria Sectorului 1. Totul a început după ce numărătoarea voturilor a arătat-o câștigătoare pe Clotilde Armand, noul primar al celui mai bogat sector din Capitală. Aceasta a chemat Poliția pentru o presupusă fraudare a alegerilor de către reprezentanții PSD.

Acuzații de fraudă la Primăria Sectorului 1

Acuzații de fraudă. După numărătoarea voturilor, a început scandalul în Sectorul 1 al Capitalei. Nu se mai știe cine și cu câte voturi a câștigat. Pe de o parte este Clotilde Armand, iar pe de alta este Daniel Tudorache. Ambii spun că au câștigat alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Mai mult decât atât, Clotilde Armand a chemat Poliția la Primărie pentru o presupusă tentativă de fraudare a alegerilor de către reprezentanții PSD.

„Au venit poliția, jandarmeria, au făcut anchetele lor. Noi monitorizăm pentru că suntem foarte atenți la fraude. E clar că matematică e de partea noastră, procesele verbale semnate și de reprezentanții USR-PLUS și PNL spun clar că am câștigat. Vrem să fim siguri că totul se va desfășura în condiții normale și că matematică se va regăsi până la capăt”, a declarat Clotilde pentru Digi24.

În scandal au intrat și cei de la PNL USR – PLUS care au venit cu acuzații de furt de voturi.

Ambele partide susțin că, pe site-ul Autorității Electorale Permanente, voturile lor din procesele verbale au fost trecute în dreptul altor partide.

Revenind la conflictul dintre Clotilde Armand și Daniel Tudorache, încă Primarul Sectorului 1, acesta din urmă respinge vehement acuzațiile din partea lui Clotilde.

„Sincer să fiu, nu știu, am auzit ceva vag, dar nu știu. (…) Haideți, doamnă, cred că nu înțelege limba română. A fost și la șeful Biroului Electoral de sector, care a spus că totul e perfect legal, dar a vrut să-și facă numărul în după-amiaza asta”, a declarat Daniel Tudorache la Digi24.

Tudorache este susținut de către Marcel Ciolacu, președintele PSD care este convins că Tudorache rămâne la conducerea Primăriei Sectorului 1 al Capitalei. El a declarat că a fost depusă o plângere la Biroul Electoral Central, și s-a cerut renumărarea tuturor buletinelor de vot.