Tragedie după alegerile locale! A murit după ce a aflat că nu a fost ales

28.09.2020
Tragedie după alegerile locale! A murit după ce a aflat că nu a fost ales

Alegerile locale de anul acesta au avut loc ieri, 27 septembrie. A fost un scrutin unic, deoarece oamenii au fost nevoiți să respecte mai multe măsuri pentru a preveni infectarea cu noul virus. De altfel, au avut loc multe evenimente neplăcute și destul de ciudate, printre care și o serie de decese. Un consilier județean PSD din Constanța, Vasile Moldovanu, a murit luni dimineața, la scurt timp după ce a aflat că nu a mai fost ales pentru încă un mandat.

A murit după alegerile locale

Vasile Moldovanu a murit la scurt timp după aflarea rezultatelor de la alegerile locale. Acesta avea 64 de ani și a decedat în urma unui infarct. Moldovanu era consilier județean PSD, iar aceasta era ultima lui zi de ales local, întrucât, de pe locul 25 pe care îl avea pe lista de candidați a PSD, nu ar mai fi prins încă un mandat.

El a fost numit în funcția de consilier județean în 2016, după ce a condus Regia Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, din subordinea consiliului județean. În 2012 a candidat pentru Primăria Mangalia din partea Partidului Ecologist, însă nu a câștigat alegerile.

Nu este singurul deces apărut după alegeri. Primarul comunei Sadova din județul Dolj a murit la câteva ore după ce fusese reales. Cauza morții a fost tot un infarct. Safta, care a candidat din partea PMP, fusese ales pentru cel de-al treilea mandat și obținuse 44,98%, la o diferenţă de 127 de voturi faţă de principalul său contracandidat de la PNL. Imediat după închiderea urnelor, starea lui de sănătate s-a înrăutățit și nu a mai putut fi salvat, deși au intervenit medicii.

O situație ciudată a avut loc și la Deveselu, o localitate din Olt. Ion Aliman, fostul edil, care a murit pe 17 septembrie 2020, a câștigat alegerile locale, după ce a obținut 1.020 de voturi din cele 1.600. Deși fusese decedat, nu a fost scos din cursa electorală. Un caz similar a fost întâlnit și la Botoșani, unde candidatul PNL Radu Anton la primăria comunei Vorona a fost ales de aproape un sfert dintre alegători și a ieșit pe locul doi la alegeri. Acesta decedase cu două zile înainte de alegerile locale, tot din cauza unui infarct.