Tragedie înainte de alegerile locale. Un candidat la funcția de primar a decedat în seara zilei de vineri, 25 septembrie, după ce a făcut infarct. Bărbatul s-a stins la locuința sa din Vorona.
Un candidat la alegerile locale din 27 septembrie s-a stins din viață la locuința sa, după ce a făcut infarct. Este vorba despre un candidat din partea Partidului Național Liberal. Radu Anton avea 60 de ani și intrase în cursa electorală pentru funcția de primar al comunei Vorona, județul Botoșani.
Bărbatului i s-a făcut rău cu două zile înainte de alegerile locale. Vineri, 25 septembrie, acesta a făcut infarct la locuința sa din Vorona. Familia a sunat la 112, însă medicul de pe Echipajul de Ambulanță trimis la fața locului, nu a mai putut să facă nimic pentru bărbat, fiind constatat decesul.
În trecut, Radu Anton a ocupat funcţia de inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. El se afla la cea de-a doua candidatură la Primăria comunei Vorona din județul Botoșani.
Alegerile locale din 27 septembrie se vor desfășura sub reguli stricte de igienă și distanțare socială. Toți alegătorii sunt obligați să poarte mască de protecție de la intrarea în clădirea în care este organizată secția de votare.
Ei se vor dezinfecta pe mâini atât la intrarea în secție, cât și la ieșirea din secție, imediat după ce și-au exprimat votul.
De două ori, preț de câteva secunde, își vor da jos masca de protecție, pentru a putea fi identificați. De asemenea, trebuie asigurată distanțarea fizică de minimum 1 metru între participanții la procesul electoral.
Alegătorii care vin de acasă fără mască de protecție vor primi câte una la fața locului. Sub nicio formă nu vor avea voie să intre în secția de votare fără mască de protecție.
„Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către participanții la procesul electoral (alegători, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidații, delegaţii acreditaţi, personalul de pază, personalul tehnic al birourilor electorale ale secţiilor de votare, informaticieni, personalul centrelor operative de intervenție pentru remedierea disfuncționalităților Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal – SIMPV, membrii biroului electoral de circumscripţie ierarhic superior) pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot”, a anunțat Guvernul.