Cine candidează, de fapt, din partea USR la Alegerile Parlamentare din 2020. Ei sunt deputații și senatorii

05.12.2020
Cine candidează, de fapt, din partea USR la Alegerile Parlamentare din 2020. Ei sunt deputații și senatorii

Doar o zi ne mai desparte de alegerile parlamentare. Pe 6 decembrie, românii vor ieși la vot și vor alege cine să îi reprezinte în următorii 4 ani în Parlament. Deși multe voci cereau ca aceste alegeri să nu aibă loc din cauza pandemiei și a riscului ridicat de îmbolnăvire cu noul virus al momentului, se pare că nu a existat niciun mod în care scrutinul să fi fost amânat, iar acesta se desfășoarăla data stabilită. Printre cele mai populare partide de la alegeri este USR-PLUS. Află care sunt candidații la alegeri și alte detalii despre votul de mâine.

Candidați USR alegeri parlamentare

Alegerile parlamentare de anul acesta se vor desfășura într-o manieră neobișnuită, din cauza pandemiei de coronavirus care a schimbat complet cursul firesc al lucrurilor. Unii oameni se tem să iasă la vot pe timp de pandemiei, de teamă că s-ar putea infecta cu noul virus al momentului. Cu toate acestea, autoritățile speră că oamenii se vor pregăti așa cum trebuie și vor ieși la vot, pentru a demonstra că vor o schimbare și își respectă responsabilitatea de a alege.

Co-președintele USR-PLUS Dan Barna speră că partidul va obține aproximativ 20% din voturi la scrutinul acesta, sau cel puțin peste 9%, procentul cu care USR a intrat în Parlament în 2016.

Mai mult, Dan Barna susține că cea mai mare realizare și scopul real al partidului este, de fapt, numărul celor care merg la vot într-o perioadă atât de dificilă ca cea în care ne aflăm acum, în care tot mai mulți oameni se tem de virusul nemilos care a provocat numeroase pagube. Barna speră că procentul celor care merg la vot va trece de 40% și se va apropia sau chiar va trece de cel de la locale.

”Rezultatele pe care noi le așteptăm sunt cele care să confirme că USR, care a intrat în Parlament cu 9 % în 2016 a crescut. Acum venim ca USR-PLUS în fața electoratului, cel puțin, sondajele așa cum arată, arată un scor în apropierea lui 20 %. 17 – 18 % – sunt date de sondaj. Însă miza este ca un număr cât mai mare de oameni să meargă să voteze, pentru că avem în față o perioadă de 4 ani în care tot ceea ce USR a arătat în Parlament, în acești 4 ani, poate să devină și realitate de guvernare.

Acesta este marele pariu, de fapt, care va fi procentul de participare al românilor la vot în această perioadă foarte complicată. Sper să fie un procent în apropierea sau în jurul celui înregistrat la locale, unde eram, la fel, în această situație. Vom vedea, sper să se treacă de 40%, ar fi un lucru extraordinar.” – a declarat Dan Barna.

La București și-au depus candidatura 54 de candidați. Aceștia sunt:

Senat

Ștefan Pălărie

Silvia Dinică

Elena-Simona Spătaru

Cristian Ghica

Anca Dana Dragu

Florina Presadă

Vlad Tudor Alexandrescu

Adina Săniuță

Cezar Cobianu

Cosmin Nitu

Constantin Arcu

Viorica Alina Pop

Vasilica Mărgeanu

Dan Dumitrescu

Emil-Ovidiu Ionescu

Robert Claudiu Matianu

Ned Vicol

Camera deputaților

Claudiu Nasui
Cristina Prună
Oana-Silvia Țoiu
Cristian Seidler
Diana-Anda Buzoianu
Mihai Badea
Dragoş-Cătălin Teniță
Tudor Rares Pop
Diana Stoica
Alin Gabriel Apostol
Denisa Elena Neagu
Oana-Marciana Ozmen
Alexandru-Paul Dimitriu
Octavian Alexandru Berceanu
Nelu Mocanu
Gabriela-Cristina Nitulescu
Cristian-Traian Sas
Radu-Valentin Stanciu
Marian-Iulian Carp
Emil Samartinean
Răzvan Gabriel Nistor
Teodora Stoian
Mihaela Cătălina Bădoiu
Valentin Ioan Lăzureanu
Mihnea-Mihail Jida
Ştefan-Alexandru Badea
Teodor Bogdan Popovici
Adrian Curca
Mihai-Cristian Ionescu
Marcel Eremia
Liviu Tudor
Carmen Angela Grosu
Laura-Mihaela Irimiea
Roxana Dumitrescu
Alexandrina Cruceanu
Cristina Gabriela Moldoveanu
Dănuț Stanciu

Pentru a descoperi care sunt candidații la alegeri pe fiecare județ, puteți consulta site-ul oficial al partidului USR-PLUS aici.