Connect with us
SONDAJ IRES Alegeri Parlamentare 2016

Alegeri parlamentare

SONDAJ IRES Alegeri Parlamentare: PSD conduce cu 44%

Sondaj Alegeri parlamentare. Un sondaj IRES realizat la comanda DIGI24 ne arată cine va câștiga alegerile parlamentare din 2016.

Conform cifrelor prezentate de DIGI24 în topul preferințelor românilor este PSD. Partidul social democrat a obținut 44%.

Iată care sunt Rezultatele la alegerile parlamentare 2016 SONDAJ

PSD – 44%
PNL – 23%
USR – 7%
ALDE – 6%
PMP – 6%
UDMR -5%
PRU – 4%

Sondajul a fost realizat de IRES pentru DIGI24. Duminica, 11 decembrie, românii sunt chemați la vot. Alegerie parlamentare 2016 vor stabilit, în funcție de rezultate, cine va conduce România pentru următorii 4 ani.

Rezultatele din sondajul IRES la alegerile parlamentare 2016 au o marjă de eroare de +/-3%.

Sondaj CIADO alegeri parlamentare 2016 – Rezultate

CIADO a efectuat un sondaj de opinie pentru a afla cu cine votează românii. Cercetarea s-a făcut în perioada 15-27 noiembrie. La întrebarea „Cu cine veți vota pe 11 decembrie?”, românii au răspuns:

PSD – 42%
PNL – 28,3%
ALDE – 6,8%
USR – 6,3%
UDMR – 5,2%
PMP – 5,9%
PRU – 3,1%

Potrivit site-ul știripesurse.ro, nu au fost luate în calcul variantele „Nu știu/ Nu răspunde”, care reprezintă 35% din opțiunile respondenților.

Traian Băsescu, despre alianțe: „Exclud orice participare la un guvern condus de PSD”

Traian Băsescu a participat la un eveniment de lansare a candidaților PMP Constanța. Cu acest prilej, el a vorbit despre alianțe. Fostul șef al statului spune că partidul pe care îl conduce nu va participa la un guvern condus de PSD. De asemenea, Traian Băsescu i-a transmis și Alinei Gorghiu un semnal.

“Cred că vom obţine un rezultat bun la Constanţa, un rezultat care să ne permită ca, începând cu data de 12, în discuţii cu partidele, să găsim o soluţie. Cu cine nu se poate găsi soluţie şi exclud orice participare a noastră la un guvern condus de PSD sau cu PSD partid majoritar într-o coaliţie, exclud orice colaborare cu PSD-ului. Este adevărat şi doamna Gorghiu, pe unde poate, strigă că ea nu vrea cu PMP-ul. Mă rog, nu aş vrea să i se întâmple ca la locale când ne căuta, dar prea târziu”, a declarat Traian Băsescu, miercuri, la Constanţa.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top