Connect with us
Alegerile prezidențiale din SUA au loc în data de 8 noiembrie 2016. Americanii vor alege președintele care îi va urma lui Barack Obama.

Știri

Alegeri prezidențiale SUA: Cine îi urmează lui Barack Obama la Casa Albă

Alegeri prezidențiale SUA. Americanii sunt chemați la vot pe 8 noiembrie pentru a-și alege noul președinte. Luându-ne după sondaje, Hillary Clinton ar urma să-i succeadă lui Brack Obama la Casa Albă, însă Trump nu este cu totul ieșit din cursă.

Agenția de presă Reuters afirmă, într-o analiză, că votul hispanicilor din statele Nevada și Florida ar putea să încline decisiv balanța în fața lui Hillary Clinton.

Potrivit datelor obţinute după votul anticipat, numărul hispanicilor care s-au prezentat deja la urne, în special în statele Nevada şi Clinton, a crescut semnificativ anul acesta faţă de alţi ani, iar Clinton va fi, probabil, principalul beneficiar.

Voluntarii din toată Florida, unul dintre statele-cheie, au făcut un ultim efort în week-end pentru a scoate alegătorii la urne, în condiţiile în care votul anticipat s-a încheiat duminică, relatează Reuters.

Democraţii s-au concentrat pe electoratul latino-american, care ar putea deţine cheia victoriei lui Hillary Clinton, “la presidenta”, cum îi spun hispanicii.

Donald Trump nu este pe placul hispanicilor, întrucât acesta s-a făcut remarcat printr-un discurs anti-imigraționist. Candidatul republican a declarat că și-ar dori ridicarea unui gard la granița dintre SUA și Mexic.

Citește și: Alegeri SUA 2016, live video pe Huff.ro! Află cine va câștiga

Alegeri prezidențiale SUA. Cotele la pariuri ale candidaților

Casele la pariuri nu au rămas indiferente la alegerile din SUA. În Marea Britanie, Hillary Clinton este principala favorită. Aceasta are 83% șanse de a câștiga, față de 17% ale lui Donald Trump. În SUA, șansele sunt mai echilibrate, cu un procentaj de 7!5 în favoarea lui Clinton, față de 29% ale lui Trump.

Alegeri prezidențiale SUA. Johnson și Stein outsiderii alegerilor

Pe lângă cei doi candidați arhicunoscuți, la alegerile din SUA mai candidează și Gary Johnson şi Jill Stein. Șansele acestora de a deveni președinte al Statelor Unite ale Americii sunt, însă, pur teoretice.

johnson-si-stein

Johnson si Stein

Gary Johnson candidează din partea Partidului Libertarian. Fostul guvernator al statului New Mexico a candidat și în anul 2012, obținând doar 1% din voturi. Acesta speră acum într-un scor mai bun, dat fiind faptul că sunt mulți alegători nemulțumiți de principalii candidați.

Jill Stein este candidata Partidului Verzilor, o formațiune politică cu orientare ecologistă. Aceasta s-a făcut remarcată prin activismul de mediu și prin faptul că  a dat buzna la dezbaterea principalilor doi candidaţi, reclamând că partidele mici sunt discriminate şi nebăgate în seamă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top