Connect with us
Alegeri SUA 2016: Atacurile dintre Hillary Clinton și Donald Trump se intensifică înainte cu o săptămână de alegeri

Știri

Alegeri SUA 2016: Atacurile dintre Hillary Clinton și Donald Trump se intensifică înainte cu o săptămână de alegeri

Alegeri SUA 2016. A mai rămas o săptămână până la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, iar candidații principali se întrec în atacuri, pentru a încerca să câștige simpatia oamenilor. Hillary Clinton și-a înmulțit atacurile la adresa lui Donald Trump, în momentul îb care un nou sondaj, publicat marți seara arată că 48% din intențiile de vot îi aparțin democratei, în timp ce doar 40% se adresează candidatului republican.

Citește și: Alegeri SUA 2016: Donald Trump spune că Hillary Clinton este un exemplu groaznic pentru copii

Citește și: Sondaj alegeri SUA 2016: Hillary Clinton 45%, Donald Trump 41.6% în intențiile de vot

Potrivit acestui sondaj, realizat de TargetSmart şi Universitatea William & Mary pe un eşantion redus de alegători, 28% dintre republicani au votat, în Florida, cu democrata.

Media ultimelor sondaje efectuate în acest stat din sudul Statelor Unite, unul dintre cele mai importante dintre statele-cheie în alegeri, îl credita pe Trump cu 45,5% din intenţiile de vot, iar pe Clinton cu 44,5%.

„El a arătat că nu are temperamentul şi calificările să fie preşedinte”, a spus Hillary Clinton la ultimul miting de marţi, la Fort Lauderdale.

Trump era creditat de alt sondaj – la nivel naţional – ABC-Washington Post, cu 46% din intenţiile de vot, iar Clinton cu 45%.

„Vom recuceri Casa Albă”, a spus el la mitinguri organizate în Pennsylvania şi Wisconsin.

„Clintonii sunt trecutul sordid, noi suntem viitorul străliucitor şi curat”, a subliniat Trump la Eau Claire (Wisconsin), în faţa a mii de susţinători care au strigat „Închideţi-o!” atunci când miliardarul populist a vorbit despre Hillary Clinton, pe care a prezentat-o drept o mincinoasă şi o coruptă.

Trump, care afirma recent că nu crede în sondaje, le-a citat din nou şi s-a lăudat că este „în creştere cam peste tot”.

După redeschiderea surprinzătoare de către FBI a cazului e-mailurilor lui Clinton în weekend, republicanul a denunţat, în pofida absenţei oricărei informaţii în acest sens, o adversară care se „confruntă cu probleme judiciare tot mai mari”.

De cealaltă parte, Hillary Clinton, într-un discurs ținut la Sanford, ea l-a atacat pe miliardarul populist pe tema impozitelor. Ea a denunţat o „schemă dubioasă”, evocată de ziarul The New York Times (NYT), pentru a nu plăti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top