Connect with us
Republicanul Donald Trump si presedintele mexican Enrique Pena Nieto s-au contrat dupa vizita efectuata de magnatul american in Mexic.

Știri

ALEGERI SUA 2016: Tensiuni intre Donald Trump si presedintele Mexicului

Donald Trump si presedintele mexican Enrique Pena Nieta s-au contrat la doar cateva ore dupa ce candidatul republican la presedintia Statelor Unite a facut o vizita in Mexic.

Presedintele Mexicului a avertizat miercuri seara, la cateva ore dupa o intalnire cu republicanul Donald Trump, in cursul careia cei doi au incercat sa isi repare relatiile, ca politicile candidatului lui Casa Alba reprezinta o amenintare grava pentru Mexic, scrie news.ro.

Pena Nieto, criticat dur de opozitie pentru ca l-a primit pe Trump, a explicat intr-un interviu televizat ca l-a invitat pe candidat la Ciudad de Mexico tocmai pentru a discuta amenintarile vehiculate de acesta.

Tonul presedintelui a fost complet diferit de nota pozitiva oferita de cei doi politicieni in conferinta comuna de presa.

Citeste si: Alegeri SUA 2016: Iubita lui Dan Sova, campanie prezidentiala pentru Hillary Clinton

Citeste si: Alegeri SUA 2016: Hillary Clinton il depaseste pe Donald Trump la intentiile de vot

La randul sau, Trump s-a distantat de tonul aproape prietenesc de la Ciudad De Mexico si, la intoarcerea in SUA, a reiterat ca Mexicul va plati pentru zidul de la granita, “100%”. Cu numai cateva ore mai devreme, el si Nieto afirmasera in fata jurnalistilor ca au discutat despre proiectul de a construi in zid, dar nu si despre cine il va plati.

Si Pena Nieto a revenit asupra declaratiei in cursul serii de miercuri. Un purtator de cuvant al sau a dat asigurari ca liderul mexican i-a spus lui Trump ca tara latino-americana nu va plati.

Enrique Pena Nieto a discutat aproximativ o ora cu Donald Trump in palatul prezidential din Ciudad de Mexico. La final, republicanul s-a declarat onorat de invitatie si a descris intalnirea drept un schimb de idei constructive.

Vizita republicanului, anuntata cu numai o zi inainte, a fost o surpriza surpriza, avand in vedere ca acesta a lansat critici extrem de dure la adresa imigrantilor ilegali mexicani si a contrabandei cu droguri de peste frontiera, nesfiindu-se din a-i numi violatori si criminali pe imigrantii mexicani.

Insa, la scurt timp dupa intoarcerea in tara sa, in cursul unui miting electoral din Phoenix, Arizona, Trump s-a intors la agenda sa electorala deja cunoscuta si a propus masuri dure impotriva imigratiei.

El a promis ca va securiza granita si va lasa deschisa posibilitatea ca milioane de imigranti ilegali sa fie deportati, precum si crearea unei “forte speciale de expulzare”, care sa se concentreze pe indepartarea imigrantilor infractori.

O alta masura propusa de controversatul om de afaceri este urmarirea indeaproape a imigrantilor, pentru a se asigura ca acestia respecta valorilor americane.

De asemenea, candidatul republican a promis masuri impotriva imigrantilor care depasesc perioada de sedere permisa prin viza.

Inainte de discurs, analistii si presa speculau ca omul de afaceri new yorkez va imblanzi planul sau de a expulza 11 milioane de imigranti ilegali care traiesc in SUA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top