Connect with us
Donald Trump a depasit-o cu un punct procentuaj pe Hillary Clinton in sondajele de dinaintea alegerilor prezidentiale din SUA.

Știri

Alegeri SUA 2016: Trump a devansat-o cu un punct pe Hillary Clinton in sondaje

Donald Trump o devanseaza cu un punct procentual pe Hillary Clinton in intentiile de vot, potrivit ultimului sondaj Reuters/Ipsos, potrivit caruia candidata democrata este creditata cu 39%, iar rivalul ei republican cu 40%, relateaza Reuters.

Ancheta, publicata vineri, a fost efectuata in perioada 26 august-1 septembrie asupra unui numar de 1.804 alegatori care afirma ca probabil vor vota in alegerile prezidentiale de la 8 noiembrie.

Precedentul sondaj Reuters/Ipsos o credita pe Clinton cu un avans de opt puncte procentuale.

Avansul inregistrat de Trump se datoreaza in mare parte mobilizarii alegatorlor republicani, dintre care 78% (cu sase puncte procentuale mai multi) afirma ca vor vota pentru candidatul lor, contestat mult timp de conducerea si de unii lideri vocali ai formatiunii.

Citeste si: Alegeri SUA 2016: Iubita lui Dan Sova, campanie prezidentiala pentru Hillary Clinton

Miliardarul newyorkez ramane, insa, cu mult in urma lui Mitt Romney, candidatul republican in alegerile din 2012, care era sustinut in aceeasi perioada a campaniei, la vremea respectiva, de 85% dintre alegatorii inscrisi ca republicani.

Intrebati ce parere au despre un scenariu cu patru candidati – punandu-i la socoteala si pe candidatii Gary Johnson (libertarian) si Jill Stein (ecologista) -, alegatorii se pronunta in proportie de 39% pentru Clinton si pentru Trump, de 7% pentru Johnson si de 2% pentru Stein.

Potrivit ultimei medii, publicate vineri, a sondajelor realizate de site-ul Real Clear Politics, Clinton este creditata cu 46,1% din intentiile de vot si il devanseaza cu 4,1 puncte procentuale pe Trump (42%). Site-ul surprinde de asemenea o tendinta de apropiere a sustinerilor celor doi. Ei se aflau la 2 august la aceasta distanta.

Unul dintre factorii care explica diferenta rezultatelor este ca ancheta Reuters/Ipsos retine doar alegatorii care spun ca probabil vor vota si nu ansamblul alegatorilor inscrisi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top