Connect with us
Milionarul american Donald Trump, candidat la președinția SUA, a afirmat că a interpretat genial legislația fiscală americană pentru a evita dezastrul.

Știri

ALEGERI SUA 2016: Trump spune că s-a folosit „genial” de legislația fiscală americană

Candidatul republican la Casa Alba, Donald Trump, a afirmat luni seară că a interpretat ”într-un mod genial” legislaţia fiscală americană pentru a-i servi propriului interes în încercarea de a limita sumele de bani plătite statului sub formă de taxe.

Republicanul a mai spus că plata unor taxe reduse la ajutat să treacă peste momentele dificile din piața imobiliară a SUA. ”Eu am fost capabil să folosesc legislaţia fiscală a acestei ţări şi abilitatea mea de a lua decizii bune pentru a mă extrage din dezastrul de pe piaţa imobiliară… când puţini au reuşit să facă acelaşi lucru”, a precizat republicanul în cadrul unui eveniment de campanie din Pueblo, Colorado.

Aceasta este prima reacţie a prezidenţiabilului republican, după ce jurnaliştii NY Times l-au acuzat că s-a folosit de o pierdere de 516 milioane de dolari din 1995 pentru a evita plata unor taxe federale pe venit de până la 50 de milioane de dolari anual pentru următorii 18 ani. Pierderea financiară prin care a trecut miliardarul republican s-a datorat proastei conduceri a celor trei cazinouri din Atlantic City.

În schimb, rivala sa democrată l-a luat în râs pe miliardarul republican pentru pierderea a câteva miliarde de dolari în doar câţiva ani.

”Întreb şi eu. Ce geniu pierde miliarde de dolari într-un singur an? Acesta este Trump – cel care a făcut o afacere din excesul corporaţiilor”, a declarat Clinton.

Democrata i-a cerut în mod insistent prezidenţiabilului republican să respecte tradiţia publicării declaraţiilor de avere, însă acesta din urmă a prezentat diverse scuze, susţinând ultima dată că avocaţii i-au interzis să publice momentan documente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top