Connect with us
Alegeri SUA 2020. Ce a făcut Donald Trump în patru ani de mandat

Alegeri SUA

Alegeri SUA 2020. Ce a făcut Donald Trump în patru ani de mandat

Alegeri SUA 2020. Donald Trump candidează pentru un nou mandat la președinția Statelor Unite ale Americii. Cu această ocazie, BBC a realizat o analiză a felului în care acesta a schimbat lumea în cei patru ani de mandat la Casa Albă.

Alegeri SUA 2020

Alegeri SUA 2020. Preşedintele Statelor Unite ale Americii nu este doar liderul acestei ţări ci şi unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Deciziile sale afectează, într-un fel, viața fiecăruia dintre noi.

Donald Trump a afirmat, în repetate rânduri, că SUA sunt „cea mai măreaţă naţiune din lume”. O impresie care nu pare a fi însă împărtăşită de restul lumii, conform celui mai recent sondaj de opinie realizat în 13 ţări de institutul Pew Research Center.

La doar o săptămână după ce a devenit, oficial, preşedinte, Trump a închis granţiele americane pentru cetăţenii a şapte ţări majoritare musulmane.

În prezent, SUA impune restricţii drastice de călătorie pentru cetăţenilor din 13 state.

Astfel, dacă ar exista un simbol al politicii de imigrare a administraţiei Trump, acesta nu ar putea fi decât „marele şi frumosul zid” construit la graniţa cu Mexicul.

El a fost cel care a folosit pentru prima oară „fake news” într-o postare pe Twitter din decembrie 2016. Chiar dacă nu el este cel care a inventat termenul de „fake news”, este clar că Trump a fost cel care l-a făcut atât de popular.

Conform unei monitorizări, președintele Americii a folosit această expresie de peste 2.000 de ori.

A decis mutarea ambasadei SUA în Israel

Trump a decis mutarea ambasadei SUA în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, o decizie controversată, luată în 2018 prin care preşedintele american a recunoscut, practic, Ierusalimul drept capitală a Israelului.

A decis, la începutul lui 2017, retragerea Statelor Unite din Parteneriatul Trans-Pacific (TPP), semnat împreună cu alte 12 state, inclusiv Japonia, Malaysia, Singapore, Australia, Mexic şi Canada.

A decis interzicerea aplicaţiilor chinezeşti TikTok şi WeChat, care nu mai pot fi descărcate în SUA. Compania de telecomunicaţii Huawei a fost şi ea pusă pe lista neagră a companiilor care prezintă o ameninţare directă la securitatea Statelor Unite.

Donald Trump a botezat COVID-19 drept „virusul chinezesc” şi a acuzat Beijingul că a declaşat actuala pandemie de coronavirus, fapt care i-a iritat profund pe liderii chinezi.

Donald Trump s-a mai remarcat în aceşti patru ani şi prin promovarea unei politici externe ultraconservatoare şi susţinerea de campanii pentru limitarea drepturilor minorităţilor sexuale, dar şi ale femeilor.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri SUA

To Top