Connect with us

Știri

Alegeri SUA: hackerii ruși vor să saboteze alegerile

O serie de atacuri informatice recente sugerează faptul că Rusia este pe cale să încerce să saboteze alegerile din 8 noiembrie din SUA.

„Bazându-ne pe informații pe care le-am primit, conchidem că agențiile de informații rusești fac eforturi serioase, concertate pentru a influența alegerile americane”, au indicat într-un comunicat democrații Dianne Feinstein și reprezentantul Adam Schiff.

Citeste si: Alegerile SUA 2016: Obama ironizează ezitările lui Trump cu privire la locul său de naştere

Citeste si: Alegeri SUA 2016: În ce stare de sănătate se află Hillary Clinton

„Aceste manevre sunt destinate cel puțin să inducă îndoială față de securitatea alegerilor noastre și urmăresc să le influențeze rezultatele. Nu vedem alte motive raționale în comportamentul rușilor”, au adăugat ei.

Responsabilii americani nu au indicat direct Rusia ca autoare a recentului val de atacuri informatice, în special cel împotriva serverelor Partidului Democrat, dar numeroși analiști estimează că aceste atacuri vin clar din partea unor hackeri ruși.

Săptămâna trecută, ministrul american al securității interne, Jeh Johnson, își exprimase încrederea în securitatea și integritatea sistemelor electorale americane, în pofida recentelor atacuri informatice, spunând că sistemele electorale sunt unele care nu pot fi atacate cu ușurință.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top