Alegerile SUA au loc la data de 3 noiembrie, însă acum, oamenii pot vota anticipat. Până în aceste zile, aproape 60 milioane de americani au votat deja, fapt care sugerează că la acest scrutin se va înregistra cea mai mare prezență din ultimul secol. Printre votanți se numără și Donald Trump, care și-a exprimat deja dreptul de a alege. Este bine cunoscut faptul că actualul președinte al Statelor Unite nu are încredere în votul prin corespondență și se teme de rezultatul final al alegerilor.
La alegerile SUA au votat deja aproximativ de 60 de milioane de americani, ceea ce înseamnă că la scrutinul acesta vor participa cei mai mulți votanți. Cei care au votat au făcut-o fie la secţiile de votare, unde deja s-au format primele cozi, fie prin email. Susţinătorii preşedintelui Trump s-au adunat la kilometrul zero al New York-ului, unde au avut loc câteva răfuieli. Cel puţin nouă persoane au fost arestate şi câteva rănite, însă oamenii legii s-au mobilizat și au luat imediat măsuri.
Președintele a votat și el în urmă cu câteva zile pentru scrutinul prezidențial din 3 noiembrie. El a mers la o secţie din Florida, aflându-se în turneu electoral, pe ultima sută de metri a campaniei pentru alegerile prezidențiale din SUA. Acesta a avut o atitudine amuzată, declarându-le jurnaliștilor că a votat „cu un tip pe nume Trump”. Nu s-a abținut nici de această dată să critice votul prin corespondență, explicând că sigur vor exista multe fraude anul acesta, din cauza acestei modalități de vot. El a precizat că votul lui a fost unul sigur pentru alegerile SUA și că sondajele sunt în favoarea lui.
„A fost un vot foarte sigur, vă spun eu că e mult mai sigur decât atunci când îl trimiţi prin poştă. Totul a fost perfect, foarte strict, cu respectarea regulilor, nu ca atunci când votezi prin poştă. Nu cred că am mai văzut atât de mulţi susţinători, nu cred că a mai fost aşa ceva până acum, e un spirit extraordinar. Am auzit că stăm foarte bine în sondaje în Florida, am auzit că e la fel peste tot.”, a declarat Trump la ieșire.
Cât despre pandemie, președintele a declarat că SUA este pe punctul de a depăși această criză sanitară, însă nu este de acord cu faptul că se testează prea mult, în loc să fie luate măsuri mai importante. El este de părere că oamenii ai trebui să fie vaccinați împotriva nemilosului virus, ceea ce este mai de folos pentru el decât depistarea celor pozitivi.