Connect with us
Alegerile SUA. Donald Trump pierde teren în fața lui Joe Biden

Alegeri SUA

Alegerile SUA. Donald Trump pierde teren în fața lui Joe Biden

Alegerile SUA vor avea loc la data de 3 noiembrie anul acesta. Marea bătălie se dă între Donald Trump și Joe Biden. Deși actualul președinte a susținut mereu că nu se teme de concurență și că nu există un candidat mai bun decât el, se pare că sondajele de dinainte de alegeri spun cu totul altceva. Contracandidatul său câștigă teren și pare că este favoritul în cursa pentru SUA.

Alegerile SUA. Ce indică sondajele

Alegerile SUA vor avea loc la data de 3 noiembrie, deși actualul președinte se opune desfășurării acestora. Încă de la începutul campaniei electorale, Donald Trump susține că nu se teme de concurență și că nimeni nu îi poate lua locul de la conducere. Cu toate acestea, studiile realizate în ultima perioadă indică altceva.

Potrivit anchetei sociologice realizate de institutul de sondaj SSRS, Biden are un avans de 16 puncte procentuale faţă de Trump: 57% față de 41%. De altfel, fostul vicepreşedinte democrat este mai apreciat de către persoanele intervievate, cu 52% dintre opinii pozitive faţă de 39% pentru Donald Trump. Și la începutul anului, Joe Biden deținea un avantaj de 8 puncte.

Sondajul a fost realizat pentru 1001 persoane care au fost intervievate în perioada 1-4 octombrie, după prima dezbatere televizată şi la scurt timp după anunţul actualului președinte legat de infectarea cu noul virus al momentului. Specialiștii au explicat că marja de eroare este de 3,6% și nu fac referire la rezultatul alegerilor, ci doar la situația de dinainte de acestea.

Potrivit sondajelor, americanii îl preferă pe Joe Biden atunci când vine vorba de o serie de subiecte importante: gestionarea pandemiei de COVID-19 (59% faţă de 38% ale lui Trump), administrarea sistemului de sănătate (59% faţă de 39% ale lui Donald Trump) şi combaterea inegalităţilor rasiale (62% faţă de 36%). Când vine vorba de gestionarea economiei, tot Biden este preferatul, precum și în cazul combaterii infracţionalităţii. Cei care îl preferă pe el sunt femeile, tinerii, moderaţii şi independenţii.

Joe Biden, acuzații grave la adresa lui Trump

Amintim că Donald Trump a contractat noul virus al momentului. Într-una dintre postările sale, el le transmitea oamenilor să nu se sperie de coronavirus, ceea ce l-a nemulțumit pe Joe Biden. Acesta a explicat că îndemnul lui este unul foarte nepotrivit, având în vedere că situația din SUA este foarte dificilă: peste 200.000 de morți.

Am văzut un mesaj pe care l-a scris pe Twitter, mi l-au arătat. Spune ‘Nu lăsaţi COVID să vă controleze viaţa’. Să meargă să le spună asta celor 205.000 de familii care au pierdut pe cineva, a spus fostul vicepreşedinte american, vizibil furios, la un post de televiziune din Florida, Local 10.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Alegeri SUA

To Top