Connect with us
Cine este Donald Trump- povestea candidatului la alegerile SUA

Știri

Cine este Donald Trump- povestea candidatului la alegerile SUA

Donald Trump este unul dintre cei doi candidați importanți pentru alegerile SUA și se luptă pentru cea mai importantă funcție cu contracandidata sa Hillary Clinton. Candidatul republican vine, însă, cu un bagaj de scandaluri, care nu a făcut decât să-l doboare în sondaje. De cealaltă parte, nici Hillary Clinton nu este departe de scandaluri chiar dacă ea conduce sondajele alegerilor din SUA.

Vă reamintim că pe Huff.ro puteți vedea live stream și live video ce se întâmplă la urne în SUA, exit-poll-uri, sondaje și rezultatul alegerilor din SUA.

Cine este Donald Trump

Donald Trump s-a născut și a crescut în New York City și a primit o diplomă de licență în economie de la Wharton School de la Universitatea din Pennsylvania, în 1968. În 1971, el a a preluat controlul de la tatălui său Fred Trump în domeniul imobiliarelor și construcțiilor, dedenumit Organizarea Trump.

Trump a apărut la concursuri de Miss SUA, pe care le-a deținut între anii 1996-2015/ În plus, el a avut mai multe apariții în filme și seriale.

El a încercat să obțină candidatura la președinția Partidul Reformei în 2000, dar s-a retras înainte de începerea votării.

El a găzduit și co-produs „The Apprentice”, un serial de televiziune difuzat pe NBC, din 2004 până în 2015. Din 2016, el a fost listat de Forbes, pe locul 324, ca fiind cea mai bogată persoană din lume și pe locul 156 în Statele Unite.

Alegerile prezidențiale din SUA de pe 8 noiembrie ar putea rămâne în istoria Statelor Unite ale Americii drept cele mai controversate.

Candidatul republican, Donald Trump, se confruntă cu o serie de acuzații de agresiune sexuală, o înregistrare jenantă în care el vorbește defăimător la adresa femeilor, o serie de ale scandaluri mai vechi, dar și un proces civil în care este acuzat de viol.

Dintre toate scandalurile care au zguduit campania lui Donald Trump, cine și-ar fi imaginat că cel mai dăunător subiect ar fi chiar cel cu care Trump se laudă de zeci de ani? Mai jos vă prezentă cele mai mari scandaluri în care este implicat candidatul la alegerile SUA.

Donald Trump este acuzat de mai multe femei de agresiune sexuală

Atitudinea mai degrabă lascivă a candidatului republican la adresa femeilor a fost mereu vizibilă și cunoscută; într-adevăr, el s-a lăudat ani la rând cu cuceririle sale și atracția pe care femeile o simt pentru el. Acum, comportamentul său față de femei amenință să doboare o campanie care a șchiopătat de la început.

Problemele lui Donald Trump au început la 7 octombrie, când „The Washington Post” a publicat un video în care Trump vorbește vulgar despre femei. Este vorba despre o bucată audio pe care se aude cum candidatul republican se laudă că, de-a lungul timpului, s-a folosit de faima pe care o are pentru a pipăi femeile chiar şi fără consimţământul lor şi pentru a le constrânge să se culce cu el: „Când eşti vedetă, te lasă să faci asta. De fapt, poţi face orice”, spune Trump în înregistrarea obţinută de Washington Post.

Înregistrarea datează din 2005 şi este o discuţie cu moderatorul unui show de televiziune, în care Trump îi descrie acestuia un flirt eşuat, spunând: „Am încercat să mă culc cu ea, dar era măritată”, adăugând că atunci când întâlneşte femei frumoase acesta simte nevoia să „se apropie de părţile lor intime”. Videoclipul a produs un val de repulsie și mulți republicani l-au condamnat, ba chiar și-au retras sprijinul.

Această înregistrare, din păcate, nu este singura care face referire la atitudinea nepotrivită față de femei a lui Donald Trump. Două femei au prins curaj după ascultarea acestei înregistrări și au ieșit în public, unde au povestit că au fost agresate de candidatul republican. Femeile au declarat pentru The New York Times că Trump le-a agresat în 1980 și respectiv în 2005. O altă femei din Florida a povestit pentru The Palm Beach Post că acesta a pipăit-o. În plus, o reporteriță a povestit că în timp ce relata o poveste pentru o revistă, Donald Trump i-a zis: „Știi că vom avea o aventură, nu-i așa?”

Și asta nu e tot. Cu ani în urmă, prima soție a lui Donald Trump, Ivana Trump, l-a acuzat de viol conjugal, deși ea și-a retras acuzația mai târziu. O fosta Miss Utah, de asemenea, a spus că Trump a sărutat-o pe buze împotriva voinței ei.

Însă, de departe cel mai mare scandal îl constituie procesul în care este acuzat de viol. Jane Doe îl acuză pe Donald Trump că a violat-o la vârsta de 13 ani, la o petrecere găzduită de Jeffrey Epstein, condamnat pentru agresiune sexuală, în 1994.

Donald Trump, acuzat de hărțuire sexuală din partea concurentelor la concursurile de frumusețe

Donald Trump, dorind să petreacă mai mult timp în compania femeilor frumoase, îmbrăcate sumar, a decis să se implice în concursurile de frumusețe, la începutul anilor 90. În 1992, Donald Trump s-a întâlnit cu George Houraney și Jill Harth, un cuplu care a condus concursul de frumusețe „American Dream” (Visul American).

De la început, însă, afacerea a pornit cu stângul, pentru că Houraney a pretins că Donald Trump era mult prea apropiat de Harth. De asemenea, candidatul republican la alegerile SUA le-a cerut să aducă câteva modele la o petrece, moment în care el a pipăit-o pe Harth.

Mai mult, Donald Trump este acuzat că s-a culcat în pat lângă un model, în timp ce dormea. În plus, în mai multe ocazii, miliardarul republican a hărţuit-o sexual pe Harth, înainte de a renunţa la contract după doar o ediţie a concursului de frumuseţe American Dream.

Harth l-a dat în judecată pe republican pentru hărţuire sexuală, iar împreună cu Houraney l-a acuzat pe Donald Trump de încălcarea contractului cu American Dream. De asemenea, cei doi au susţinut că prezidenţiabilul republican a insistat ca femeile afroamericane să nu participe în concursul de frumuseţe.

Harth şi Houraney au ajuns la o înţelegere financiară în afara curţii de judecată şi au renunţat la acţiunea legală îndreptată împotriva lui Donald Trump. Acesta din urmă a negat toate acuzaţiile.

Discriminarea rasială a chiriaşilor afroamericani

Departamentul de Justitie a deschis în 1973 un dosar pentru discriminarea chiriașilor afroamericani, în 39 de locații deținute de Donald Trump și tatăl său Fred Trump. The New York Times scria atunci: „Guvernul susține că Trump Management a refuzat să închirieze sau să negocieze închirieri pe criterii de rasă și culoare.”

De asemenea, compania imobiliară administrată de miliardarul republican şi de tatăl său a impus termeni şi condiţii contractuale diferite în funcţie de rasa chiriaşilor. De asemenea, compania susţinea în mod fals că nu are apartamente disponibile pentru închiriat pentru clienţii afroamericani.

Ulterior, Fred şi Donald Trump au dat în judecată pentru 100 de milioane de dolari Departamentul de Justiţie. Avocaţii familiei au susţinut că administraţia americană încearcă să oblige compania să acorde chirii ieftine pentru persoanele asistate social. Însă, procesul civil s-a finalizat după ce s-a ajuns la o înţelegere în afara instanţei. Trump Management a promis că nu va mai discrimina împotriva clienţilor afroamericani.

Donald Trump și presupusele legături cu mafia

De-a lungul vremii, despre Donald Trump, candidatul republican la alegerile din SUA, au apărut în presă relatări potrivit cărora ar avea legături cu diferite organizații mafiote. Multe dintre conexiuni se rezumă la simple interacțiuni cu mafioți, care erau obişnuite pentru un individ implicat în imobiliare şi în industria cazinourilor.

Însă, se pare că legăturile miliardarului republican cu mafia sunt mai profunde decât nişte simple interacţiuni în imobiliare. Avocatul acestuia l-a reprezentat în instanţă şi pe Tony Salerno, care a condus în prima jumătate a anilor ’80 mafia italiană a familiei Genovese.

De asemenea, o investigaţie jurnalistică a scos la lumină mai multe tranzacţii financiare controversate între grupările de crimă organizată şi Donald Trump. Acesta a plătit de două ori valoarea pieţei imobiliare pentru terenul pe care a fost ridicat hotelul şi cazinoul Trump Plaza din Atlantic City

Cum a fentat Donald Trump statul de la plata taxelor în valoare de milioane de dolari

În cariera sa, companiile lui Donald Trump au intrat de patru ori în faliment, din cauza gestionării proaste.

În 1991, Donald Trump s-a declarat falimentar în faţa autorităţilor fiscale, după ce a rămas fără lichidităţi pentru a plăti dobânzile generate de ridicarea cazinoului Taj Mahal în Atlantic City. El a construit cazinoul, dar nu a putut ține pasul cu plata dobânzilor, astfel încât compania a intrat în faliment în 1991. El a trebuit să vândă iahtul său, linia aeriană și jumătate din cazino.

Un an mai târziu, un alt cazino din Atlantic City, Trump Plaza, a dat faliment după ce a pierdut mai mult de 550 milioane $. Miliardarul a reuşit să păstreze poziţia de director executiv al cazinoului, deşi a renunţat la salariu şi la puterea de decizie în tranzacţiile curente. Al doilea faliment a produs 900 de milioane de dolari în datorii personale.

Trump a revenit în următorii zece ani, dar în 2004 Trump Hotels și Casino Resorts au avut datorii în valoare de 1,8 miliarde $. Prezidenţiabilul republican a pierdut controlul şi a redenumit compania Trump Entertainment Resorts.

Cinci ani mai târziu, după colapsul imobiliar, Trump Entertainment Resorts încă o dată a intrat în faliment. Trump a demisionat de la conducere, dar compania a menținut numele său. În 2014, prezidenţiabilul republican a obţinut din nou controlul asupra cazinourilor sale în urma unei acţiuni în justiţie.

Declaraţia de avere a miliardarului din urmă cu 21 de ani nu a fost niciodată făcută publică, tocmai pentru că demostrează deducerea fiscală extraordinară de care a profitat prezidenţialul republican pentru dezastrul financiar provocat la începutul anilor ’90. Și acest lucru din cauza proastei gestionări a celor trei cazinouri din Atlantic City, precum şi încercarea eşuată de a-şi deschide o linie aeriană şi achiziţionarea într-un moment prost a complexului Plaza Hotel din Manhattan.

Citește și: Alegeri SUA: Cum va decurge ziua alegerilor și când vom afla rezultatele

Fundația lui Donald Trump

Jurnaliştii Washington Post au scris la începutul lunii octombrie că procurorii newyorkezi l-au anunţat pe Donald Trump că fundaţia sa caritabilă încalcă legislaţia statală prin solicitatea de donaţii fără a avea un certificat de funcţionare adecvat. Reprezentanţii Trump Foundation au fost somaţi să pună capăt imediat activităţii de strângere de donaţii pe teritoriul statului newyorkez.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top