Connect with us
Congresul SUA a validat victoria lui Joe Biden

Alegeri SUA

Congresul SUA a validat victoria lui Joe Biden. Reacția lui Donald Trump

Congresul SUA a validat victoria lui Joe Biden, după ce, aseară, au avut loc proteste violente în fața clădirii Capitoliului din SUA. Congresul s-a reunit miercuri la Capitol, pentru a valida rezultatul alegerilor prezindențiale din luna noiembrie.

Joi, Congresul Statelor Unite a certificat victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale.

Scene incredibile, ieri, la Capitol

Greu de crezut ce s-a întâmplat aseară la Washington: partizanii lui Donald Trump au invadat miercuri Capitoliul, templul democrației americane, și au întrerupt sesiunea de confirmare a victoriei lui Joe Biden. Susținătorii lui Trump au dărâmat mai multe bariere de securitate și s-au îmbrâncit cu poliția. Cel puțin patru persoane au murit în fața clădirii Capitoliului din SUA!

Congresul a reușit totuși să-și reia procesul de certificare, respingând obiecțiile parlamentarilor republicani care vizau rezultatele la alegerile prezidențiale.

Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, a anunțat că va fi asigurat un „transfer de mandat pașnic” în 20 ianuarie.

Voturile electorale au fost validate după ce Senatul și Camera Reprezentanților au respins obiecțiile aliaților lui Trump, care doreau invalidarea rezultatului alegerilor în Pennsylvania și Arizona.

Citește și: Fara precedent! Simpatizanții lui Trump au intrat în clădirea Congresului

După decizia Congresului, Trump a declarat că aceasta reprezintă „sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială” a SUA, conform informațiilor furnizate de CNN.

„Chiar dacă nu sunt total de acord cu rezultatul alegerilor, iar faptele mă susțin, totuși va exista o tranziție pașnică pe 20 ianuarie (…) Am spus mereu că ne vom continua lupta pentru a ne asigura că vor fi numărate doar voturile legale. Deși acest lucru reprezintă sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială, este doar începutul luptei noastre pentru a face din nou America măreață”, a spus Trump în comunicatul de presă.

Pe 20 ianuarie 2021, noul președinte al Americii, pentru următorii 4 ani, este Joe Biden.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri SUA

To Top