Connect with us
Trump: Am discutat cu presedintele Nieto despre ridicarea zidului, nu despre cine plateste

Știri

Donald Trump: Am discutat cu presedintele Nieto despre ridicarea zidului, nu despre cine plateste

Republicanul Donald Trump a declarat miercuri seara, in cadrul unei conferinte de presa comuna cu presedintele mexican Enrique Pena Nieto, ca a discutat cu acesta propunerea ridicarii unui zid antiimigratie la frontiera dintre Mexic si Statele Unite, insa nu s-a vorbit despre cine ar urma sa plateasca pentru o asemenea constructie, scrie Reuters, citat de news.ro.

”Am discutat despre zid, insa nu am discutat finantarea zidului. Asta va fi o discutie pentru o data ulterioara. Aceasta a fost o intalnire initiala si excelenta”, a declarat prezidentiabilul republican.

Enrique Pena Nieto a discutat aproximativ o ora cu Donald Trump in palatul prezidential din Mexico City. Vizita republicanului este una surpriza, avand in vedere ca acesta a lansat critici extrem de dure la adresa imigrantilor ilegali mexicani si a contrabandei cu droguri de peste frontiera, nesfiindu-se din a-i numi violatori si criminali pe imigrantii mexicani.

De asemenea, presedintele mexican a sustinut ca ridicare unui zid ar trebui vazuta drept un beneficiu pentru intreaga regiune, atragand atentia ca fluxul migratoriu mexican spre Statele Unite si-a atins apogeul in urma cu un deceniu, continuand sa scada constant din acel moment.

Trump i-a explicat lui Nieto ca Statele Unite au dreptul de a construi pe propriul teritoriu un zid pentru stoparea imigratiei ilegale, precum si a contrabandei cu droguri si arme, iar o asemenea constructie ar fi in beneficiul ambelor state.

in campania electorala pentru alegerile prezidentiale, candidatul republican a sustinut adeseori ca va obliga autoritatile mexicane sa plateasca pentru ridicare unui zid, insa opinia sa nu pare ca s-a transferat in discutiile fata in fata purtate cu presedintele Enrique Pena Nieto.

Mai mult, liderul mexican i-a spus republicanului ca poporul mexican merita respect.

”Imigrantii mexicani din Statele Unite sunt oameni onesti… Mexicanii merita respect din partea tuturor”, a declarat Nieto.

intre timp, candidatul republican a explicat ca vizita sa pe teritoriul mexican este o ”mare onoare”, iar cele doua natiuni au un interes comun in mentinerea unei emisfere de securitate si prosperitate.

Trump a precizat ca intalnirea a reprezentat un schimb de idei constructive.

Opozitia mexicana a lansat critici dure la adresa presedintelui, care l-a invitat pe Donald Trump.

Cateva zeci de oameni s-au adunat in fata unui monument din metropola mexicana pentru a protesta fata de vizita republicanului.

Vizita prezidentiabilului republican are loc cu doar cateva ore inaintea unui eveniment cheie de campanie in statul american Arizona, unde analistii se asteapta ca Donald Trump sa prezinte un nou plan pentru gestionarea imigratiei.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top