Premieră la alegerile din SUA. Danica Roem, o femeie transgender, a fost aleasă în Senat

04.11.2020
Premieră la alegerile din SUA. Danica Roem, o femeie transgender, a fost aleasă în Senat

Premieră la alegerile din SUA. O femeie transgender a fost aleasă în Senatul statului Delaware, în nord-estul Statelor Unite ale Americii. În noiembrie 2017, Danica Roem a devenit prima femeie transgender care a ajuns în camera inferioară a unui stat american, în Virginia.

Premieră la alegerile din SUA

Premieră la alegerile din SUA. O femeie transgender a fost aleasă în Senatul statului Delaware, aceasta fiind o premieră politică în istoria Statelor Unite ale Americii. Sarah McBride este prima femeie transgender aleasă în Senatul unui stat american.

“Am reuşit. Am câştigat alegerile. Sper că (victoria) va arăta oricărui puşti LGBTQ că democraţia noastră este şi pentru ei”, a scris pe Twitter democrata, militantă cu experienţă pentru drepturile persoanelor LGBTQ.

Danica Roem a devenit în 2017 prima femeie transgender care a ajuns în camera inferioară a unui stat american. în Virginia. Acum ea a câștigat alegerile pentru Senatul statului Delaware, reușind să-și învingă adversarul republican cu 86% din voturi.

Cine este Sarah McBride sau Danica Roem

În vârstă de 30 de ani, Sarah McBride este originară din Wilmington, fieful candidatului democrat la alegerile prezidenţiale Joe Biden. Ea a lucrat cu fiul lui Joe Biden, Beau Biden, pe vremea când acesta era procuror general al statului şi la Casa Albă în mandatul lui Barack Obama.

Sarah militează împotriva discriminărilor de gen în legislaţia din Delaware, încă din 2013. Ea este în prezent purtător de cuvânt al Campaniei pentru Drepturile Omului (HRC), principala organizaţie de apărare a drepturilor LGBTQ în SUA.

În 2016, Sarah McBride a susţinut un discurs la Convenţia democrată, devenind prima persoană transgender care participă la convenţia unui mare partid.

Alegeri SUA 2020

Rezultatele parțiale arată o cursă strânsă între Donald Trump și Joe Biden. Donald Trump a câștigat Idaho, Ohio, Arkansas, Virginia de Vest, Oklahoma, Kentucky, Indiana, Carolina de Sud, Dakota de Nord, Dakota de Sud, Wyoming, Louisiana, Nebraska, Alabama, Utah și Kansas
Joe Biden s-a impus în California, Washington, Oregon, New York, New Jersey, Colorado, Connecticut, Massachusetts, Virginia, Illinois, Maryland, Delaware, New Hampshire și Districtul Columbia (DC)