Data: 10 Noi. 2016, Ora publicării:08:23

Proteste masive anti-Trump în SUA! Cinci răniți la Oakland VIDEO

Faptul că Donald Trump va fi noul președinte al Americii, i-a nemulțumit pe mulți cetățeni ai Statelor Unite. Zeci de mii de protestatari au ieșit în stradă în mai multe orașe ale țării.

Polițiștii au fost nevoiți să folosească gazele lacrimogene pentru a-i calma pe manifestanții furioși. La New York, mii de protestatari s-au strâns în Manhattan şi s-au îndreptat spre Trump Tower, unde locuieşte preşedintele ales.

Alte câteva sute de persoane au scandat “Nu eşti preşedintele meu!” în parcul Manhattan.

Manifestanţii au aruncat cu obiecte în jandarmi şi au spart vitrina unei farmacii în Oakland, California. Poliţia a răspuns cu gaze lagrimogene în protestatari.

Citește și: Barack Obama, primul discurs oficial după alegerea lui Donald Trump

Citește și: Rezultate finale alegeri America: Donald Trump este noul președinte. Republicanii câștigă în Congres

În Centrul Chicago, aproximativ 1.800 de oameni s-au strâns în faţa Trump International Hotel and Tower, strigând “Nu Trump! Nu KKK! Nu Statelor Unite rasiste!”.

Poliţia din Chicago a închis drumurile, pentru a bloca manifestanţilor. Nu există informaţii privind violenţe şi arestări.

„Sunt îngrozită de ce se întâmplă în această ţară”, a spus Adriana Rizzo, în vârstă de 22 de ani, din Chicago. Ea flutura o pancartă pe care scria “Bucuraţi-vă de drepturile voastre sât puteţi”.

La Seattle, poliţia a răspuns la un incident armat cu cinci răniţi, în apropiere de protestul anti-Trump. Potrivit poliţiei, incidentul armat nu a avut legătură cu protestele.

Manifestaţii de amploare au avut loc şi la Philadelphia, Boston şi Portland, Oregon. Noi proteste urmează să aibă loc la San Francisco şi Los Angeles.

La Austin, capitala statului Texas, circa 400 de oameni au ieşit în stradă.

Anterior, circa 1.500 de elevi şi profesori s-au strâns în curtea liceului Berkeley, din zona San Francisco, înainte de a se îndrepta spre campusul Universităţii California.

Reprezentanţii campaniei viitorului președinte al SUA nu au reacţionat deocamdată, scrie news.ro.

Sursa: Huff.ro
Data publicării: 10 Noi. 2016
Scris de , în Alegeri SUA
Știri despre: , , ,
Comentarii