Connect with us
Un sondaj Washington Post - ABC News arată că republicanul Donald Trump a depășit-o pe democrata Hillary Clinton cu 1% înaintea alegerilor.

Știri

Sondaj Washington Post – ABC: Trump a devansat-o cu 1% pe Hillary Clinton

Ultimul sondaj Washington Post – ABC News arată faptul că Donald Trump a devansat-o pe Hillary Clinton cu 1%, cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Conform sondajului dat publicității marți, 46% dintre alegători și-au exprimat susținerea față de republican, în timp ce 45% s-au pronunțat în favoarea candidatei democrate.

Este pentru prima dată în ultimele șase luni când Trump este peste Hillary în sondajele de dinaintea alegerilor prezidențiale programate pentru 8 noiembrie.

În ceea ce priveşte categoriile de electorat, Trump se bucură de susţinerea a 78% dintre alegătorii albi, protestanţi evanghelişti. De asemenea, 77% dintre alegătorii care s-au declarat conservatori au spus că îl susţin pe Trump.

Citește și: Donald Trump acuzat de o actriță porno că i-ar fi oferit 10.000 de dolari pentru a întreține relații sexuale

Citește și: Trump o acuză pe Hillary Clinton că va provoca Al Treilea Război Mondial

Republicanul este preferat şi de 68% din electoratul din mediul rural şi de 59% dintre bărbaţii albi, scrie news.ro.

Pe de altă parte, Clinton se bucură de susţinerea a 81% dintre liberali, a 67% dintre atei, de 60% dintre cei din zonele urbane şi de 72% dintre alegătorii din minorităţi rasiale.

Autorii studiului de opinie au luat în calcul şi entuziasmul alegătorilor faţă de cei doi candidaţi, care este destul de redus.

Astfel, 53% dintre alegătorii care îl vor vota pe Trump spun că sunt „foarte entuziasmaţi” de el. Acelaşi lucru este valabil pentru numai 43% dintre cei care vor vota pentru Hillary Clinton.

În acelaşi moment al campaniei din 2012, 64% dintre cei care spuneau că vor vota pentru Barack Obama se declarau „foarte entuziasmaţi” de democrat. Rivalul său, Mitt Romney, nu era cu mult în urmă: 61% dintre alegătorii lui se declarau „foarte entuziasmaţi”.

Mai mult de unu din cinci alegători cu care au discutat autorii studiului (21%) au spus că au votat deja, în timp ce 24% au spus că intenţionează să voteze anticipat sau prin corespondenţă. Majoritatea preferă, însă, să meargă la urne în ziua alegerilor.

Potrivit datelor strânse de United States Elections Project, 24,7 milioane de americani, adică aproximativ 19% din electorat, au votat anticipat.

Clinton se bucură de un avantaj în rândul celor care au votat anticipat (54%, faţă de 41% Trump), dar republicanul conduce cu 50% faţă de 39% în intenţiile de vot ale celor care vor merge la urne pe 8 noiembrie.

Sondajul Washington Post-ABC News a fost realizat telefonic, în perioada 27-30 octombrie, pe un eşantion de 1.773 de adulţi. Marja de eroare este de plus-minus 2,5%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top