Connect with us
Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a acuzat-o pe democrata Hillary Clinton că va provoca al treilea război mondial.

Știri

Trump o acuză pe Hillary Clinton că va provoca Al Treilea Război Mondial

Republicanul Donald Trump a afirmat că planul contracandidatei sale Hillary Clinton pentru Siria va duce la „Al Treilea Război Mondial”, din cauza riscului unui conflict militar cu Rusia, prezentă și ea în regiune.

„Ar trebui să ne concentrăm pe ISIS. Nu ar trebui să ne concentrăm pe Siria”, a insistat Trump. “Vom ajunge la al Treilea Război Mondial din cauza Siriei, dacă o ascultăm pe Hillary Clinton”, a spus Donald Trump.

“Nu ne mai luptăm cu Siria, luptăm cu Siria, Rusia şi Iran, ok? Rusia este o ţară nucleară, dar o ţară unde rachetele nucleare funcţionează, spre deosebire de alte ţări care numai vorbesc”, a mai afirmat candidatul republican la președinția Casei Albe.

Citește și: Acuzații grave la adresa lui Hillary Clinton! Ar fi luat piese de mobilier din Departamentul de Stat pentru acasă

Citește și: Wikileaks: Hillary Clinton ameninţă China cu rachetele

Echipa de campanie a democratei a respins criticile, notând că atât experţii republicani, cât şi cei democraţi l-au descris pe Trump ca incapabil să fie comandant suprem al forţelor armate.

“Din nou, copiază punctele discursului cu Putin şi mizează pe temerile americanilor, refuzând în acelaşi timp să prezinte propriile planuri de a înfrânge ISIS sau să reducă suferinţa oamenilor din Siria”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Jesse Lehrich, într-un comunicat.

Democrata Hillary Clinton a cerut crearea unei zone de excludere aeriană și instaurarea unor „zone sigure” pe teren pentru a apăra populația civilă. Unii analişti se tem că apărarea acestor zone ar putea aduce Statele Unite în conflict direct cu avioanele de luptă ruse.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top