Connect with us
Bacalaureat 2016. Perlele virale de la BAC te fac sa razi cu lacrimi

Știri

Bacalaureat 2016. Perlele de la BAC te fac sa razi cu lacrimi

Ca in fiecare an, examenul de Bacalaureat scoate la suprafata lacunele prezente in vocabularul si in logica unor elevi care, cu voia sau fara voia lor, devin cunoscuti in toata tara. Perlele de anul acesta sunt si mai amuzante decat altele din anii anteriori. La proba de Limba si literatura romana, a existat un absolvent de clasa a XII-a care a scris ca „Romanul Riga Crypto si Lapona Enigel este unul traditionalist, de factura modernista”. Eroarea acestuia este evidenta.

„Ion este naravas si iubitor, atingand-o discret pe Ana”, a notat un alt candidat care face referire la celebrul personaj din romanul Ion, scris de Liviu Rebreanu. Nici opera lui Lucian Blaga nu a scapat de „creativitatea” celor care fac parte din categoria „creatori de perle la BAC”. „Eu nuti strivesc corala de minuni a lumii este scrisa cand poetul era sub influienta lui Bacchus”, a scris un absolventul care a demonstrat care nu stapaneste nici ortografia, nici gramatica.

Momentul alegerii unui roman interbelic i-a incurcat pe unii candidati „Romanul interbelic s-a nascut dupa primul razboi mondial, dar nu inainte de al doilea”, a scris unul dintre acestia.

Citeste si: Evaluarea nationala 2016 si cele mai amuzante „perle” ale elevilor

Perle simulare BAC 2016: „Ion o ardea pe Florica in coceni…”

„Morometii are ca personaj pe Marin Moromete, care are o viziune despre lume in care taranul roman avea copii, pe care ii batea, deoarece ei cereau haine si fugeau cu oile la oras, mai ales unul dintre frati, Nila”, a fost parerea unui elev, in timp ce altul a scris foarte convins de cele afirmate, ca „Moromete era zgarcit, dar nu era betiv, ci era fumator”.

Amuzament au starnit si subiectele considerate simple. Pusi sa construiasca un enunt in care sa ilustreze sensul conotativ al substantivului „ochi”, elevii au gresit s-au intrecut in gafe. „Mama imi scoate ochii pentru ca cheltui banii pe care oricum mi-i da tata, care lucreaza in strainatate” sau „Eu mananc ochiuri, dar nu multe”, reprezinta doar doua exemple in acest sens.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top