Connect with us
Bacalaureat 2019. Candidat: Dacă te pregăteai, puteai rezolva fără probleme. Estimez nota peste 8

Știri

Bacalaureat 2019. Candidat: Dacă te pregăteai, puteai rezolva fără probleme. Estimez nota peste 8

Bacalaureat 2019. Candidat: Dacă te pregăteai, puteai rezolva fără probleme. Estimez nota peste 😯 parte dintre absolvenții de la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Capitală au spus că subiectele de la Bacalaureat – proba la Limba română au fost accesibile, adăugând că eseul nu le-a creat dificultăți, ba char s-au bucurat când au văzut cerințele. Candidații au spus că se așteaptă la note mari.

Citește și: Subiecte Bacalaureat 2019. Subiecte BAC la Limba și Literatura Română

„Alegere între Blaga și Bacovia (la subiectul al III-lea, n.r.). La subiectul I a fost un text despre Junimea, experiențele pe care le-a trăit George Panu în Junimea. Nu a fost neapărat complicat, dar Junimea creează, în general, spaimă între colegi. Din fericire pentru unii, putem spune că nu am avut ceva de comentat. Au fost doar informații din text, deci mult mai ușor. La subiectul I, B, a fost despre pregătirea în prealabil a unui discurs, dacă trebuie să fie în mod sîrguincios sau nu. Este important. Sunt o persoană care a mai susținut discursuri și pregătresc discursurile munca cu 2-3 săptămâni înainte. Munca (este cheia succesului în discursuri, n.r.). Trebuie să fii prietenos, nu să fii perceput ca un dușman. La subiectul al II-lea am avut de prezentat perspectiva narativă a unui text de Mihail Sadoveanu”, a spus un tânăr, la ieșirea din sala de examen.

La rândul său, un absolvent de la profilul Real a spus că subiectele au fost accesibile.

„Dacă te pregăteai, puteai să rezolvi fără probleme, mai ales pentru că primele două subiecte sunt la prima vedere. La al treilea, o poezie destul de scurtă, de la Bacovia. Mi s-a părut mai ușor de realizat decât Blaga, nu sunt atât de multe idei filosofice. M-am descurcat, zic eu. Estimez nota – sper – peste 8”, a spus acesta.

O altă absolventă a clasei a XII-a care a susținut proba la Limba română la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din Capitală a spus că a fost norocoasă, deoarece a învățat foarte bine poezia lui George Bacovia.

„Eu chiar speram să pice Bacovia, știam cel mai bine. A fost la alegere cu Blaga, dar am scris Bacovia – poezia „Plumb”. Nu pot să recit acum, dar am învățat secvențe. La subiectul I sunt exerciții pe un text. La B (partea a doua a primului subiect, n.r.) a fost importanța pregătirii înainte de susținerea unui discurs. La II a fost perspectiva narativă într-un fragment. Sper că peste 9 (nota la care se așteaptă, n.r.). Am scris cam 5 pagini și jumătate”, a spus tânăra.

Eseu pe baza unui text al poeților George Bacovia sau Lucian Blaga, la profil real și eseu pe baza unui text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu a fost unul dintre subiectele de la proba de Limba română a Bacalaureatului.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top