Connect with us
Elevii de liceu vor da Bacalaureatul mai devreme și vor avea examen în fiecare an

Știri

Elevii de liceu vor da Bacalaureatul mai devreme și vor avea examen în fiecare an

Structura anului școlar se schimbă din nou. Ecaterina Andronescu spune că este necesară o nouă schimbare, deoarece elevii de liceu au un singur examen în clasa XII-a.

Ministrul propune ca elevii să fie testați în fiecare an pentru a se pregăti pentru marele examen al vieții – Bacalaureatul. De asemenea Andronescu, spune că examenul nu se va mai da în vară ci în primăvară, motivând că este prea cald și scolile nu au toate aer condiționat.

De asemenea școala va începe mai devreme. În 2019 anul școlar începe pe 9 septembrie, dispare vacanța intersemestrială și se vor introduce si examene pentru elevii de clasa VII-a.

Data pentru examenul de Bacalaureat nu a fost stabilită exact, dar Ministrul Educației spune că va anuța în curând noile date de examene.

Ecaterina Andronescu: Vom da elevilor vouchere pentru adidași și costum de trening
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, marți, că 600 de milioane de lei vor fi alocate pentru rechizite, pentru întreg anul şcolar, şi vouchere pentru echipament sportiv, respectiv „costum de trening și adidași”.

„Nu este prima dată când se derulează un asemenea proiect. Un proiect de rechizite şcolare pentru un număr de aproximativ 1,1 -1,2 milioane s-a mai derulat începând cu anul 2001. (…) Procedura va fi Legea achiziţiilor publice. Nu putem să fim în afara legii. Intenţionăm ca în aceste resurse să cuprindem pentru elevii din ciclul gimnazial şi două cărţi – Limba română şi Matematică, manuale care să rămână la ei pentru că le sunt utile pentru Evaluarea de la clasa a VIII-a şi pentru ciclul liceal disciplinele care sunt discipline de examen”, a anunțat ministrul Educației.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, elevii din învățământul obigatoriu (clasa pregătitoare – clasa a X-a) vor primi în acest an vouchere pentru echipament sportiv.

„Pentru echipamentul sportiv se dau vouchere şi fiecare îşi cumpără potrivit măsurii costum de trening şi adidaşi”, a mai precizat Andronescu.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

2 Comments

2 Comments

  1. Iulian

    2019-02-22T16:14:53+02:00 at 16:14

    Da da si calu ce spunea …sau ce visam noaptea spunem ziua …sau baba si mitraliera (reforma)

  2. Veronica

    2019-02-20T19:55:11+02:00 at 19:55

    Noi elevi nu ne mai asteptam la cine stie ce ,deoarece nici bursele de merit nu se dau la timp (aici vreau sa precizez ca se dau cu un an in urma si se dau si in doua rate ).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top