Connect with us
Subiecte Bac 2016 Romana real. Elevii de la profilurile real si tehnologic sustin proba scrisa la limba romana pe 4 iulie. Vezi ce subiecte s-au dat!

Știri

UPDATE: Subiecte BAC 2016, Limba Romana, profil real

Subiecte BAC 2016 Romana Real

Update, ora 10.54: Candidatii de la Real au avut la subiectul al treilea de prezentat tema si viziunea intr-un roman interbelic. La subiectul II, un text argumentativ despre rolul jocurile pe calculator in viata tinerilor!

VEZI AICI REZOLVAREA SUBIECTELOR!

SUBIECTE BAC 2016 ROMANA REAL

bac real 1

bac real 2

Sursa foto: Adevarul.ro

Vezi aici subiectele la romana 2016, profil uman!

Candidaţiii de la profilul real au de prezentat la proba scrisă de Limba şi literatura română tema şi viziunea într-un roman interbelic, dar şi de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor.

Absolventii clasei a XII a dau azi, luni, 4 iulie 2016, proba scrisa la limba si literatura romana de la examenul de Bacalaureat 2016. Candidatii s-au prezentat la centrele de examinare intre orele 7.30 si 8.30, proba la romana incepand la ora 9.00. Elevii de la profilul real si de la cel tehnologic vor avea subiecte diferite fata de cei care au terminat profilul uman sau pedagogic.

Ce subiecte s-au dat la simularea de la romana din primavara!

Elevii de clasa a XII-a, profil real, au primit la subiectul I o poezie de Adrian Maniu, intitulata „In seara asta”. Liceenii au avut de rezolvat noua cerinte referitoare la text. La subiectul al II-lea, tinerii au fost nevoiti sa scrie un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre rolul dezbaterilor publice in adoptarea unor legi. In ceea ce priveste cel de-al treilea subiect primit de elevii de clasa a XII-a, ei au fost nevoiti sa redacteze un eseu de 600-900 de cuvinte. Tema – „particularitatile de constructie a unui personal dintr-un text narativ studiat apartinand lui Liviu Rebreanu sau George Calinescu”.

Si cei de la Uman au primit la primul subiect o poezie de Mihai Eminescu la care au avut de rezolvat noua cerinte. La subiectul al II-lea au avut de redactat un text argumentativ despre rolul internetului in promovarea unei carti. La subiectul III au avut de facut un eseu despre relatia dintre doua persoanje dintr-un roman psihologic sau unul al experientei.

Reguli BACALAUREAT 2016

Se interzice candidatilor sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea, sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati ori cu exteriorul.

Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.

Candidatii care incalca regulile mentionate vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu.

 

Subiecte Bac 2016 Romana Real. Subiectele la limba romana la Bacalaureat 2016, sesiune de vara

Anul trecut, la primul subiect, elevii de la real au avut de rezolvat mai multe cerinte pe baza unui scurt text de proza. La subiectul 2, absolventii de liceu au avut de scris un text argumentativ despre sport. La subiectul 3, au avut de prezentat particularitatile unui personaj dintr-o opera scrisa de Ion Creanga, Marin Preda sau George Calinescu.

Calendar Bacalaureat 2016.

4 iulie 2016: Limba si literatura romana – proba E) a) – proba scrisa

5 iulie 2016: Limba si literatura materna – proba E) b) – proba scrisa

6 iulie 2016: Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – proba scrisa

8 iulie 2016: Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E) d) – proba scrisa

12 iulie 2016: Afisarea rezultatelor (pana la ora 16,00)

12 iulie 2016: Depunerea contestatiilor (orele 16,00 – 20,00)

13 -15 iulie 2016: Rezolvarea contestatiilor

16 iulie 2016: Afisarea rezultatelor finale

 

1 Comment

1 Comment

  1. Amannd

    2016-07-05T02:09:09+03:00 at 2:09

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top