Connect with us

Știri

De ce femeile găsesc anumiți bărbați atrăgători

Oamenii de știință au reușit să descopere de ce femeile găsesc anumiți bărbați atrăgători, iar pe alții îi consideră respingători.

Când vine vorba de gusturile femeilor, bărbații tind să le considere pe doamne nestatornice și superficiale în alegeri. Se pare însă că acest lucru se datorează unor lucruri pe care femeile nu le pot controla în mod conștient. Studiile denotă că preferința femeilor pentru anumite trăsături fizice poate fi prezisă.

Citește și: Cum să faci pe cineva să se îndrăgostească de tine

Trăsăturile masculine, un maxilar proeminent, sprâncene pronunțate, tind să reflecte trăsături comportamentale și fizice, precum puterea și agresiunea.  Acestea sunt strâns legate și de trăsături fiziologice, precum virilitatea sau un sistem imunitar puternic.

Trăsăturile care îi fac pe bărbați respingători

Reversul acestor trăsături îi face pe bărbați să pară respingători în ochii doamnelor. Agresiunea este apreciată atât timp cât este direcționată împotriva unor factori externi, însă nu și când se revarsă asupra căminului. Virilitatea asigură un număr mare de urmași, însă merge mână în mână cu promiscuitatea și tendința de a părăsi mama și copilul. În momentul în care o femeie își alege un partener, ea trebuie să decidă între a avea gene bune pentru copilul ei sau a avea un partener de nădejde.

Doctorul Lisa DeBruine a descoperit că femeile din țări sărace preferă parteneri cu trăsături masculine într-un număr mai ridicat decât din țările dezvoltate. În zonele în care condițiile de sănătate sunt precare, șansa de a naște un copil puternic și sănătos este mai importantă decât stabilitatea oferită de partener.

Citește și: Zodiile predispuse să înșele – Care sunt șansele ca iubitul să-ți fie infidel

Teoria acesteia este contrazisă de profesorul Robert Brooks, de la Universitatea New South Wales, care a concluzionat că preferințele femeilor sunt legate mai mult de competiția și agresivitatea dintre bărbați. Cu cât mai dur este mediul de viață, cu atât mai mult femeile vor alege bărbați mai masculini, care să le poată oferi protecție.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top