Connect with us

Știri

De ce le plac femeilor bărbații cu barbă

Din ce în ce mai mulți bărbați aleg să renunțe la rasul zilnic, în favoarea părului facial. Deși există credința populară potrivit căreia femeile preferă un partener cu obrazul fin, oamenii de știință au demonstrat contrariul.

Cercetătorii de la o universitate din Scoția au efectuat un experiment, în care le-au arătat unor femei imagini cu chipurile unor reprezentanți ai sexului masculin, care trebuiau apreciate în funcție de atractivitate. Fotografiile arătau atât bărbați rași cât și domni cu barbă.

Cel mai mare succes în rândul doamnelor l-au avut bărbații cu o barbă scurtă. Cei care aveau o barbă de mărime medie au fost considerați a fi cei mai buni părinți iar cei cu bărbi lungi le-au părut doamnelor a fi cei mai masculini. Foarte interesant este faptul că bărbile lungi și bogate au fost preferate în special de femeile aflate la ovulație.

Citește și: De ce femeile găsesc anumiți bărbați atrăgători

Barba creează impresia unei structuri osoase bine definite

Se pare că părul facial creează impresia unei structuri osoase mai proeminente și masculine. Bărbaților scunzi li se iartă acest efect dacă poartă barbă, acest lucru făcându-i să arate mai atrăgători în fața doamnelor.

În cadrul experimentului, bărbații rași au primit evaluări mult mai mici. Femeilor le-au plăcut mai mult bărbații cu fețele mai late în raport cu înălțimea lor totală, bărbile fiind factorul decisiv în această ecuație. Oamenii de știință au explicat că lățimea feței la bărbați, depinde de nivelul de testosteron pe care l-au avut în momentul pubertății.

Citește și: Cât de atrăgători sunt bărbații cu chelie? Ce spun cercetările

Dacă vrei să te decizi dacă să îți lași sau nu barbă, nu ar strica să te gândești ce anume vrei să obții. O barbă de câteva zile este considerată foarte sexy și îți poate facilita escapade amoroase. Dacă ești într-o relație stabilă și nu te sperie nici rolul de tată, o barbă mai lungă și atent îngrijită îi va arăta partenerei să ești pregătit să îți iei atribuțiile în serios.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top