close
personalitati-care-s-au-nascut-in-ziua-de-craciun-1

Se spune ca cei care se nasc in ziua de Craciun au parte numai de bucurii in viata, caci este ziua Nasterii Domnului nostru, Iisus Hristos. O serie de personalitati din diferite domenii au venit pe lume in aceasta zi. Iata-le!

Personalitati care s-au nascut in ziua de Craciun:

1. Isaac Newton – S-a nascut in anul 1942. Este cunoscut drept unul din cei mai influenti oameni de stiinta din lume. El a descoperit legea universala a gravitatiei si a produs o adevarata revolutie in lumea fizicii. A murit in 1727, la 82 de ani.

2. Clara Barton – A fost fondatoarea Crucii Rosii Americane in anul 1881. S-a nascut in 1821 si a fost infirmiera in Razboiul Civil American. A murit in 1912, la 90 de ani.

3. Conrad Hilton – A fondat compania hoteliera de lux Hilton. S-a nascut in anul 1887 si a fost in armata americana in Primul Razboi Mondial. A murit in anul 1979, la 91 de ani.

4. Hunphrey Bogart – Legendarul actor a jucat in pelicule precum „Casablanca” (1942) si „La marginea abisului” (1946). A castigat un premiu Oscar pentru cel mai bun actor.

5. Louis Chevrolet – Pilotul de masini jumatate american, jumatate elvetian a cofondat marca Chevrloet Motor Car Company in 1911. S-a nascut in 1878 si a murit in 1941, la varsta de 62 de ani.

6. Jimmy Buffett – Cantaretul cunoscut pentru piesele „Cheeseburger in Paradise” si „Margaritaville” s-a nascut in anul 1946. Buffet este, pe langa un respectat cantaret, autor de best-seller-uri.

7. Barbara Mandrell – Este una din cele mai cunoscute soliste de muzica country din anii ’70 si ’80. S-a nascut in 1948 si este singura artista care prima artista country care a castigat trofeul „Academy of Country Music Awards”.

8. Annie Lennox – Cantareata si compozitoarea scotiana castigatoare a premiilor Grammy si Oscar s-a nascut in 1954. Apare in lista celor mai bune cantarete din lume creata de revista Rolling Stone. In afara de muzica, este o activista inraita si s-a remarcat intr-o serie de campanii umanitare precum lupta impotriva HIV/SIDA.

9. Justin Trudeau – S-a nascut in 1971 si este cel mai tanar premier din istoria Canadei. Este fiul cel mare al fostului premier Pierre Trudeau, liderul al Partidului Liberal Canadian. Este un „feminist mandru”.

10. Ricky Martin – Vedeta pop din Puerto Rico s-a facut remarcat cu trupa „Menudo” in anii ’80. In anii ’90 a facut o schimbare si a impartit lumea in doua, devenind cel mai vandut artist latino din istorie. S-a nascut in 1971.

11. Dido – Cantareata si compozitoarea britanica cunoscuta pentru hit-urile „White flag” si „Life for rent” a venit pe lume in 1971. Este una din cele mai titrate cantarete pentru seriale si filme din lume.

12. Armin Van Buuren – DJ-ul si producatorul de muzica trance care a fost anul acesta in Cluj Napoca la festivalul de muzica Untold s-a nascut in 1976. Este, la ora actuala, DJ-ul numarul unu din lume, declarat de DJ Magazine.

Tags : annie lennoxcraciundidoissac newtonpersonalitati
Daniel Suta

The author Daniel Suta

Leave a Response