close
no thumb

Crăciunul este una dintre cele mai așteptate sărbători. Este sărbătoarea familiei, când toți se reunsc și petrec împreună clipe de neuitat. La data 25 decembrie, creștinii sărbătoresc Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos. Sărbătoarea este iubită atât de adulți, cât și de copiii care îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun, bătrânelul îmbrăcat în roșu, cu obrajii rumeni și barba lungă. Astfel, vă vom prezenta legenda lui Moș Crăciun. Vezi cine a fost, de fapt, Moșul.

Moș Crăciun nu ar fi fost un om tocmai bun

Legenda spune că, într-un sat liniștit, ferit de lume, avenit pe neaşteptate o femeie necunoscută. Aceasta a bătut la poarta lui Moș Crăciun, pentru a-i cere găzduire, simțind că este pe cale să nască. Moșul nu a primit-o, pe motiv că el era sărac și nu o putea ajuta.

În schimb, soția lui, Crăciuneasa, era o femeie miloasă şi bună la suflet, care nu a suportat să o lase în frig pe Maica Domnului. De teama lui Crăciun, care era un om rău, a ascuns-o în grajdul pentru animale. Aflând ce s-a întâmplat, Crăciun i-a tăiat brațul soției sale. Ca prin minune, Maica Domnului i-a lipit brațul Crăciunesei, ceea ce l-a uimit pe bărbat.

Când Moş Crăciun află că în grajdul său s-a născut Domnul Iisus, acestuia i-a părut rău că nu a ajutat-o pe Maica Domnului și și-a rănit și soția. Astfel, i-a cere iertare lui Dumnezeu și a devenit astfel primul creştin, sfântul cel mai bătrân, soţul femeii care a moşit-o pe Maria.

Moș Crăciun este unul dintre cele mai populare personaje. Legenda spune că el este un bătrânel bun, care aduce bucurii copiilor de pretutindeni. El are o barbă foarte lungă, poartă mereu un costum roșu, cu blană albă, și cizme negre. La el ajung toate scrisorile din lume, iar jucăriile le realizează cu ajutorul unei mașini magice. Pe parcursul întregului an, ajutoarele moșului, spiridușii, confecționează jucării.

Cadourile sunt împărțite în seara de 24 decembrie, iar Moșul călătorește cu sani trasă de reni. Cel mai cunoscut dintre renii lui Moş Crăciun este Rudolph. El îi conduce pe ceilalţi reni: Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer şi Vixen. În SUA există 34 de locuri care poartă numele renilor. Dintre acestea, 27 sunt în Alaska.

Tags : craciunlegendapovesti de craciun
Oprea Andreea

The author Oprea Andreea

Leave a Response