close
salam-biscuiti

Din categoria – cu ce bucate ne pregătim pentru masa de Crăciun, venim cu o propunere pentru gospodine – salam de biscuiți în straie de Crăciun. Este un adevărat deliciu care se prepară foarte ușor. Este un desert care va fi foarte apreciat atât de copii cât și de adulții din familie. Salamul de biscuiți în straie de sărbătoare va fi o surpriză plăcută pentru musafirii voștri în ziua de Crăciun.

De ce ai nevoie pentru rețeta de salam de biscuiți

500 g biscuiţi simpli
100 g zahăr
100 ml lapte
100 g unt
300 g rahat
300 g nuci
50 g stafide (optional)
2-3 linguri rom
3 linguri cacao
1 lingurita coajă de lămâie sau de portocale
1 lingurita zahăr pudră sau cacao

Cum se prepară acest desert

În primul rând, se curăță și se spală stafidele cu apă călduță. Se lasă la uscat pe o hârtie sau pe servețele. Apoi se pun într-un bol de sticlă și se stropesc cu rom. Se lasă la macerat până când le vine rândul.

Nucile se usucă în cuptorul deja încins, timp de 10-15 minute. Se curăță de coajă și se toacă mărunt.

Se zdrobesc biscuiții în bucăți de 1 cm. Rahatul se taie și el în cubulețe mărunte, să fie cât mai apropiate de dimensiune de biscuiții sfărâmați.

Se face sirop din zahar și lapte intr-un vas de 2-3 litri. Se adaugă unt și cacao. Se amestecă bine până la omogenizare și se lasă la răcit.

Scutecele Domnului – Julfa 

Se amestecă nucă măcinată, biscuiții sfărâmați, rahatul tăiat, stafidele macerate, coaja de lămâie până când se leagă ca o pastă.

Dacă ai compoziția prea tare, mai adaugă o lingură de rom. Dacă e prea moale, mai adaugă 2-3 biscuiți pisați.

Pune amestecul pe o foaie de celofan, pudrată cu zahăr tos sau cacao. Rulează până când ai un sul de 5-6 cm. Se păstrează la rece 3-4 ore și se servește feliat.

Pofta bună!

Tags : reteta salam de biscuitisalam de biscuiti
Ursu Emanuela

The author Ursu Emanuela

Leave a Response