close
Turta dulce_ desertul perfect de Crăciun. Un preparat tradițional

Crăciunul este unul dintre cele mai așteptate sărbători. Crăciunul este despre familie, despre timp petrecut alături de cei dragi, despre revederea cu cei pe care nu i-am mai întâlnit de mult timp. Mai mult, crăciunul este despre cadouri dăruite din suflet, armonie, dar și despre… mâncare. Gospodinele se pregătesc intens pentru acest eveniment și pregătesc cele mai bune rețete. Unul dintre cele mai iubite preparate este turta dulce, favorita copiilor, dar care are și o mare tradiție în spate.

Cum se prepară turta dulce

Turta dulce este un desert preferat de copii de Crăciun, și nu numai. Turta dulce a devenit un simbol al acestei sărbători, dar are și o mare tradiție în spate.

Inițial, turta era vândută ca remediu împotriva indigestiei, dar și ca decor pentru ferestre. La început, erau modelate doar în formă de îngeri și inimioare, dar în Germania a apărut tradiția de a se face căsuțe din turtă dulce, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Copiii așază turta în bradul de Crăciun, iar popularitatea ei a fost sporită mai ales după apariția poveștii celor doi copilași numiți Hansel și Gretel.

Rețeta de turtă dulce este una simplă și o vom prezenta aici.

Ingrediente:

320 g făină
100 g unt
200 g miere
1 ou
1 linguriţă rasă de bicarbonat
un praf de sare
2 linguri rase condiment pentru turtă dulce (scorţişoară, cardamom, cuişoare)
1 zahăr vanilinat

Untul se topeşte şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun faină, oul şi condimentele şi se toarnă şi untul cu mierea. Aluatul se așază pe o folie transparentă. De recomandat ca aluatul să stea la rece peste noapte. Dacă doriți să preparați micile prăjituri în aceeași zi, lăsați aluatul cel puțin o oră la frigider.

Se scoate aluatul din frigider şi se lasă 30 de minute, să se încălzească, la temeperatura camerei. Aluatul se întinde astfel încât să aibă o grosime de 5-6 mm. Mai apoi, tăiați aluatul în ce formă doriți, cu ajutorul ustensilelor pe care le aveți. Aveți grijă! Turta crește, așa că așezați biscuiții cu distanță între ei. Se coace aluatul la 170° timp de 8-9 minute, după ce ați încălzit înainte cuptorul.

Biscuiţii se scot din tavă şi după ce s-au răcit, pot fi ornați așa cum doriți. Aceștia se păstrează o perioadă bună de timp dacă sunt păstrați corect, în cutii bine închise.

Tags : craciunpreparateretete de craciunturta dulce
Oprea Andreea

The author Oprea Andreea

Leave a Response