close
Candy-Canes

Acadelele in forma de bastonas, colorate in dungi albe si rosii, sunt foarte populare in perioada sarbatorilor de iarna. Acum poti afla de ce!

Aceste bastonase isi au originea in Germania, cu aproximativ 250 de ani in urma si la inceput erau simple bomboane din zahar alb. Povestea spune ca un preot ingrijorat de copii galagiosi din timpul slujbelor de Craciun, a facut aceste acadele pentru a le distrage atentia si a-i tine linistiti pe parcursul slujbei. Fiind ca a vrut sa fie un desert care aminteste de Craciun, el le-a dat o forma de J, pentru a le aminti de pastorii care L-au vizitat pe Iisus in prima zi dupa ce S-a nascut.

In anul 1900 s-au adaugat si dungile rosii, iar acadelele au fost aromate cu menta sau merisor. Exista numeroase semnificatii pentru forma de J a acestor bomboane. Unii spun ca acest J vine de la numele lui Iisus, iar albul reprezinta puritatea Lui Iisus Hristos, in timp ce rosul este sangele varsat de El pentru mantuirea noastra. Aroma de menta este asociata cu isopul, o planta care este mentionata in Biblie pentru rolul sau purificator.

In jurul 1920, Bob McCormack, din Georgia, Statele Unite ale Americii, a inceput sa faca bastoane din zahar pentru prietenii si familia lui. Ele au devenit tot mai populare si asa a luat nastere propria sa afacere, numita Bomboanele lui Bob. Bob si cumnatul sau, care era un preot catolic, au inventat masina care curbeaza bomboanele automat, dandu-le forma de baston. In 2005, afacerea Bomboanele lui Bob a fost cumparata de  Farley & Sathers, care inca mai fac acadele in forma de baston!

In zilele noastre, cu aceste bomboane se servesc colindatorii si se agata in pomul de Craciun!

sursa foto: candyblog.com

Tags : acadele de craciunbastonase de acadeacandy cane
Craciun

The author Craciun

Leave a Response