close
cadouri

Unul dintre principalele motive pentru care oferim si primim cadouri de Craciun, este de a ne reaminti  de darurile oferite de magi la Nasterea Lui Iisus: tamaie, aur si smirna.

Tamaia este folosita astazi pentru a alunga spiritele rele. In timpurile stravechi era oferita cadou si acest gest demonstra ca cel care oferea tamaia se inchina Lui Iisus. Aurul este asociat cu roialitatea, iar crestinii considera la Iisus este Regele Regilor. Cat despre mir, acesta este un ulei sfintit si frumos parfumat care, oferit ca si un dar, arata ca Iisus a suferit si a murit pentru noi.

Craciunul in sine este de fapt un mare cadou pe care Dumnezeul l-a oferit omenirii acum doua mii de ani. El ne-a dat pe singurul Sau Fiu pentru a ne mantui. Unul dintre cele mai cunoscute versete din Biblie spune: „Atat a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe unicul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu fie pierdut, ci sa aiba viata vesnica.”

Peste tot in lume familiile si prietenii fac schimb de cadouri, iar cei mai multi copii asteapta daruri de la Mos Nicolae pe 6 decembrie si de la Mos Craciun pe 25 decembrie.

In Europa, cadourile sunt lasate in pantofi sau cizme, in timp ce in Marea Britanie sau SUA cadourile se lasa in ciorapi sau sub bradul de Craciun. Acestea se deschid in dimineata zilei de Craciun, alaturi de toata familia. In unele tari ultimele cadouri se deschid de Boboteaza, pe 6 ianuarie. Acest obicei are loc in special in tarile catolice ca Mexic sau Spania.

sursa foto: reference.com

Tags : cadouri de craciundaruritraditii de craciun
Craciun

The author Craciun

Leave a Response