close
Povestea lumanarilor de Craciun

Exista numeroase motive pentru care lumanarile sunt asociate cu sarbatoarea Craciunului, desi nu se cunoaste data exacta cand au inceput sa se asocieze. Ele erau utilizate inca din antichitate in timpul solstitiului de iarna pentru a reaminti oamenilor ca primavara se apropie.

Unul dintre primele semne ca lumanarile se asociaza cu Craciunul este cunoscut inca din timpul Evului Mediu, cand oamenii aprindeau in casele lor lumanari imense care reprezentau steaua din Bethleem. Iisus este numit de majoritatea crestinilor Lumina Lumii. Acesta poate fi un semn ca lumina lumanarilor are o legatura stransa cu sarbatoarea Nasterii Domnului si este importanta pentru crestinii de pretutindeni.

De asemenea, lumanarile sunt folosite in timpul sarbatorii evreiesti Hanukkah, care are loc in timpul iernii si mai este cunoscuta sub numele de Festivalul Evreiesc al Luminii. In zilele de sarbatoare se aprind lumanari intr-un candelabru special numit hanukkiyah.

Lumanarile au fost initial folosite pentru decorarea brazilor de Craciun pe timpul cand nu exista electricitate. Acum lumanarile se aprind in seara de Craciun in fiecare biserica si in fiecare casa pentru a celebra Nasterea Lui Iisus. In sudul Indiei, crestinii aprind de Craciun lampi cu ulei si le aseaza pe acoperisul caselor. In China, oamenii folosesc lanterne de hartie pentru a decora brazii. In Suedia lumanarile sunt o parte importanta din festivitatile de Sfanta Lucia.

In seara de Craciun trebuie sa existe cate o lumanare aprinsa in fiecare casa, pentru ca lumina adusa de Hristos in lume sa fie alaturi de cei care sarbatoresc aceste zile minunate. Sa nu mai vorbim despre faptul ca sunt niste piese decorative absolut superbe, mai ales pentru aceasta perioada!

sursa foto: victoryrock.org

Tags : lumanari de craciunobiceiuritraditii de craciun
Craciun

The author Craciun

Leave a Response