Connect with us
26 iulie-23072015

Știri

Evenimentele zilei de 26 iulie

In data de 26 iulie a avut loc Razboiul celor Doua Roze purtat pentru tronul Angliei intre sustinatorii Casei de Lancaster si cei ai Casei de York.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 23 IULIE

Cu toate ca au mai existat infruntari armate si mai inainte intre sustinatorii regelui Henry si cei ai lui Richard, duce de York, principala perioada de conflicte armate in Răzoiul celor Două Roze a fost intre anii 1455 si 1487. A fost o lupta pentru tronul Angliei purtata intre descendentii regelui Edward al III-lea si cei ai lui Henry al IV-lea, care prin tatal sau, John of Gaunt, apartinea casei Lancaster.

Simbolismul florilor beligerante a fost o inventie tarzie. Ideea generala a unui trandafir ca simbol al fiecarei factiuni provine din zilele lui Shakespeare. In literatura Renasterii, scriitori au legat Casa de York cu un trandafir alb, iar Casa de Lancaster cu un trandafir rosu. Adevarul istoric este insa altul. Nici una dintre case nu avea trandafirul pe blazonul oficial, dar slujitorii acestora purtau insemne cu cate un trandafir: Casa de Lancaster, trandafirul rosu, iar Casa de York, trandafirul alb.

In final, dupa o lupta de 30 de ani, prin unirea celor doua case regale, batalia dintre cele doua culori ale trandafirului, a fost castigata tot de un trandafir. Trandafirul rosu-alb, cunoscut sub numele de trandafirul Tudor

Nasteri importante in data de 26 iulie:

In data de 26 iulie 1959 s-a Kevin Spacey, actor american care in prezent joaca in celebrul serial House of Cards.

In data de 26 iulie 1943 s-a Mick Jagger, vocalist, chitarist, compozitor si actor britanic, membru al formatiei The Rolling Stones.

Decese importante in data de 26 iulie:

In data de 26 iulie 1975 s-a stins din viata Ion Cantacuzino, scriitor, producator, scenarist, critic si istoric roman de film.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top