Evenimentele zilei de 31 august

31.08.2015
Evenimentele zilei de 31 august

In data de 31 august 1997 Diana, Printesa de Wales a murit in urma unui tragic accident de masina, in Paris.

În 31 august 1997, Diana a murit într-un accident de mașină în tunelul stradal numit Pont de l’Alma din Paris, împreună cu Dodi Al-Fayed și cu șeful securității de la Hotelul Ritz din Paris, Henri Paul, care avusese misiunea de a conduce mașina Mercedes-Benz închiriată, prin Paris, pentru a se feri de paparazzi.

La Place de la Concorde, Henri Paul a apăsat pedala de accelerație pentru a scăpa de presă. Când au ajuns la un tunel ce trecea pe sub Pont de l’Alma, șoferul conducea la o viteza estimată la 200 km/h, într-o zonă cu viteza restricționată la 50 km/h.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 28 AUGUST

Paul a pierdut controlul mașinii în momentul în care au intrat în tunel, iar Mercedesul a ricoșat într-un zid și s-a zdrobit literalmente de pilonii care susțineau partea superioară a tunelului.

Diana, încă în viață, însă cu răni grave la nivelul pieptului, a fost dusă la spitalul Hopital de la Salpêtrière, unde a avut un stop cardiac la câteva minute după ce a fost adusă. Chirurgii nu au reușit să o resusciteze, iar la ora 3 dimineața i-a fost stabilit decesul. Diana era în vârstă de 36 de ani.

Nasteri importante in data de 31 august:

In data de 31 august 1949 s-a nascut Richard Gere, actor american.

In data de 31 august 1961 s-a nascut Ioan Gyuri Pascu, actor, muzician, scriitor român

Decese importante in data de 31 august:

In data de 31 august 1973 s-a stins din viata John Ford, regizor american.

Articolul continua dupa publicitate

Sursa foto: aol.com